Foto: Publicitātes foto
Lai papildinātu Talsu pilsētas vidi un dažādotu tūrisma piedāvājumu, vienā no pilsētas pakalniem - Baznīckalnā - 14.maijā plkst.13 atklās muzikālo soliņu, informēja pašvaldības pārstāve Inita Fedko.

Muzikālais soliņš atskaņos Busuļa sveicienu un dziesmas "Miglas rīts", "Reiz tu nāksi klusumā", "Dejo vientulību", "Purva bridējs", "Iesniegums" un "Debesis".

Baznīckalns, kurā slejas Talsu evaņģēliski luteriskā baznīca, ir viens no Talsu pilsētas tūrisma apskates objektiem, un tagad tās apkārtni papildinās Busulim veltīts muzikālais soliņš ar atbilstošu labiekārtojumu.

No muzikālā soliņa lokācijas paveras skats uz Talsu ezeru un pieminekļa "Koklētājs" apkārtni, tā aicinot izbaudīt ainavisko skaistumu labas mūzikas pavadījumā. Tā izvietošanas vieta ir bruģēta, uzstādīta arī vizuālajai stilistikai atbilstoša atkritumu urna un apgaismes laterna. Muzikālā soliņa vizuālajā noformējumā iekļauts Talsu brunča raksts.

Kā skaidro Fedko, muzikālo soliņu ideja pilsētā iekļauta Indras Kļaviņas izstrādātajā Talsu pakalnu loka dzīvināšanas plānā, un tos, veltītus Talsu pilsētas mūziķiem, paredzēts ar laiku izvietot pilsētas pakalnos.

Šogad tiks sākts darbs pie muzikālā soliņa izveides Tiguļkalnā, ko paredzēts veltīt komponistam Raimondam Tigulam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!