Foto: F64

Kamēr lielākā daļa Latvijas slaveno vīriešu frizūru ziņā seko modei vai vienkārši izvēlas klasiku, atrodas arī tādi, kuri spītīgi ietur savu unikālo stilu. DELFI Izklaide apkopoja Latvijas slavenos vīriešus, kuru sasukas pakļaujas vien pašu to nēsātāju modes un stila likumiem un balansē uz trauslās robežas starp unikālu stilu un pilnīgu bezstilu.

Mihails Zemļinskis. Bijušais futbolists un politiķis Zemļinskis (attēlā) ir, iespējams, leģendārākas frizūras īpašnieks Latvijas sportā. Zemļinskis joprojām lepojas ar astoņdesmito gadu kulta griezumu - īsi priekšā, lokainas krēpes aizmugurē. Trakākais, ka viņam joprojām piestāv.

Foto: Privātais arhīvs

Sandis Kiops. Mūziķis Sandis Kiops ir īsts ķēriens frizieriem, jo viņš uz savas galvas atļauj iemūžināt jebkuru friziera fantāziju lidojumu. Te Kiopa ērkulis tiek izskūts milzu ķirzakas veidā, te viņš matos izskuj mīļotās vārdu, te maina vienu krāsu pret otru, piekrāsojot arī uzacis. Jo būt trakam taču vienmēr ir modē, vai ne?

Foto: DELFI

Mārtiņš Ruskis. Tas, ka puiši labprāt izskuj sev deniņus, jau vairākus gadus nespēj nevienu pārsteigt. Dziedātājs Mārtiņš Ruskis deniņu izskūšanu paceļ jaunā līmenī - viņš plosās ar skuvekli, te nodzenot deniņus spīdīgi baltus, te izmēģinot skūšanu uz visām pusēm. Daudziem, kuri kaut ko sākuši skūt, pazīstama sajūta, kad gribas pieskūt klāt arvien vairāk un vairāk. Tāpat ir ar Ruski - matainā laukuma uz viņa galvas kļūst arvien mazāk, kamēr skuvumi kļūst arvien plašāki.

Foto: Privātais arhīvs

[Ex] da Bass. Deviņdesmito gadu vidus bija laiks, kad puiši masveidā ķērās klāt balinātājiem, lai iegūtu blondus cekulus. Aizritējuši jau divi gadu desmiti, bet dīdžejs un autosportists [Ex] da Bass joprojām turpina balināt savu cekulu. Turklāt viņš par to nemaz nekaunas.

Foto: F64

Žanis Peiners. Latvijas basketbolisti frizūru stila ziņā ir visai vienveidīgi un izvēlas standartiņu - kādu klasisko griezumu vai pavisam pliku galvu. Kluba Ventspils spēlētājs Žanis Peiners šajā ziņā ir izlēcējs. Viņš galvvidū izaudzējis pamatīgu ērkuli, kuru uz spēlēm sasien astītē. Fani ar interesi vēro, kā Žaņa astīte aug arvien garāka, un jau liek likmes uz to, kad puisis savus matus apgriezīs.

Foto: DELFI

Jaroslavs Barišņikovs. Modes blogera Jaroslava mati nereti piedzīvo pārvērtības. Šis, iespējams, ir tas gadījums, kad frizūras īpašnieks sabiedrībai nav saprotams nevis tāpēc, ka ir pārāk aizkavējies modē, bet gan tāpēc, ka skrien tai pa priekšu. Kamēr pašmāju daiļavas tikai tagad sāk tonēt matus zilus, kā Jaroslavas to darīja pagājušajā gadā, viņš jau atkal ir soli priekšā un trako ar platīnblondām krēpēm.

Foto: F64

Kašers. Modes eksperts Kašers regulāri eksperimentē ar matiem, vadoties pēc sevis paša unikālās stila izjūtas. Viņa ērkulis piedzīvojis košas krāsas un dažādus skuvumus, turklāt Kašers ir viens no pirmajiem Latviešu puišiem, kas palepojies ar matu pieaudzēšanu. Kamēr uz citu vīriešu galvām tas viss varētu izskatīties ļoti ērmoti, Kašera īpašajam stilam piestāv viss, kas vien top uz viņa galvas.

Foto: Publicitātes foto

Ēriks Palkavnieks. Runājot par raidījumu Bez Tabu un tā žurnālistiem, skatītāji nereti lieto terminu "tas tur ar tiem matiem". Tad visiem skaidrs, ka runa ir par Ēriku Palkavnieku - iespējams, šobrīd nepieradinātākā ērkuļa īpašnieku televīzijā. Dabiski izspūris vai mākslīgi kuplināts, bet nav šaubu, ka Palkavnieka ērkulis kļuvis par viņa firmas zīmi, tāpēc nogriezt to nebūtu prāta darbs.

Foto: LETA

Armands Simsons. Ne vienam vien Latvijas puisim, izveidojot uz savas galvas kaut ko aktuālu un apciemojot omīti ir nācies dzirdēt vārdus: "Nu, tu jau izskaties kā Simsons no Superbingo!" Raidījuma vadītājs uz savas galvas steidz izmēģināt visu jauno. Par viņa firmas zīmi kļuvusi ne kāda konkrēta frizūra, bet gan fakts, ka uz viņa galvas viss ir nemitīgās pārmaiņās.

Foto: Privātais arhīvs

Marselino. Frizieris un Latvijas trakākais Britnijas fans Marselino jeb Mārtiņš Juškevics pats ir kā staigājoša reklāma savam arodam. Viņa ērkulis burtiski brēc, ka puisis ir frizieris, turklāt ļoti radošs. Šobrīd Marselino lepojas ar allaž gaisā stāvošu blondu astīti galvvidū, bet noskūtu pakausi, kas lieliski izceļ viņa ausīs ietetovēto Britnijas Spīrsas vārdu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!