Foto: Publicitātes foto

19. marta vakarā kanāla TV3 skatītājiem bija iespēja vēl tuvāk iepazīt piecus noslēpumainā muzikālā šova "Balss maskā" dalībniekus – Rudzupuķi, Briedi, Vienradzi, Sniegpārslu un Laimes lāci, kuri izpildīja dziesmas, ko vienmēr vēlējušies nodziedāt. Šajā vakarā šova detektīvi atmaskoja Vienradzi, zem kura maskas bija paslēpies dziedātājs un dziesmu autors Jānis Moisejs.

Vakara noslēgumā, uz izbalsošanas strīpas nonākot Rudzupuķei un Vienradzim, šova detektīvi lēma, ka šovakar tiks atmaskots Vienradzis. Viņš izpildīja dziedātāja Toma Džonsa dziesmu "Delilah", ar to aizkustinot ne tikai skatītājus, bet arī detektīvus. Šoreiz Baibas Sipenieces-Gavares analītiskās spējas ļāva viņai atklāt, ka zem Vienradža maskas slēpās dziedātājs Jānis Moisejs. Pārējie detektīvi minēja, ka zem maskas varētu būt paslēpies Jaunā Rīgas teātra aktieris Ritvars Logins, grupas "Keksi" solists Dāvis Mackins un TV ētera personība Armands Simsons.

Skatot pavedienos paslēpto informāciju, noskaidrojām, ka Jānis prot skaitīt ne tikai taktis, bet arī naudu – viņš ir baņķieris un finanšu pratība viņam nav sveša. Tāpat viņam padodas tulkošana, bibliotēku plauktos iespējams atrast viņa tulkoto grāmatu par improvizācijas teātri. Reiz Jānis sapņoja par karjeru, kurā varēs likt lietā savas runas prasmes un diplomātiju – gribējis reiz kļūt par ārlietu ministru. Savukārt basketbola bumba, kuru viņš kā pavedienu bija paņēmis līdzi uz skatuves, norādīja uz to, ka jaunības gados, spēlējot basketbolu, ar savu komandu bija izcīnījis divas zelta medaļas.

Pēc maskas noņemšanas, ieraugot, ka zem tās paslēpies Jānis, Baiba vēlreiz apstiprināja, ka "šis ir tas gadījums, kad gudrība iet kopā ar talantu". Lai arī ikdienā Jānis strādā finanšu nozarē, brīvajā laikā viņš labprāt uzdzied, jo tā ir viņa sirds lieta.

Jānis, atbildot par dalību šovā, bija kodolīgs un neslēpa, ka būtu vēlējies dalību šovā turpināt: "Būtu gribējis vēl vairāk savas atvaļinājuma dienas izmantot šim piedzīvojumam. Šis noteikti bija krāsains piedzīvojums." Viņš arī pastāstīja, ka turpmākajiem priekšnesumiem bija sagatavojis vairākas kantrī stila dziesmas, bet dažas dziesmas producenti nav ļāvuši iekļaut sarakstā, jo tās būtu pārāk atmaskojošas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!