Foto: DELFI/Kadrs no video

Populārā influencere, apģērbu veikala "Butterfly" saimniece Elīna Didrihsone paviesojusies pie Dž.Dž.Džilindžera viņa "YouTube" sarunu šovā "Dž.Spot". Iepazīstot 25 gadus veco uzņēmēju, divu stundu garajā sarunā Džilindžers pūlējās aptvert Didrihsones redzesloka horizontus un par atsevišķiem aspektiem pauda izbrīnu.

Sarunā ar Džilindžeru Didrihsone atklāti atbildēja gan uz jautājumiem par savu privāto dzīvi, gan skaidroja Dieva nozīmi savā dzīvē, gan arī vēstīja to, kā viņai izdevies nieka 25 gadu vecumā kopā ar vīru uzbūvēt tik veiksmīgu biznesu, ka interneta vidē par to runā daudzi. Didrihsone arīdzan mēģināja izskaidrot savu nostāju dažādos skandālos, kas radušies viņas izteikumu dēļ.

Sarunai attīstoties, Džilindžers norādīja, ka viņam visilgākā intervija bijusi ar žurnālistu Jāni Domburu, taču, kā izrādījās, populārā veikalniece šādu cilvēku nezina. "Es nezinu tādu personību. Varbūt esmu redzējusi... Es esmu cita paaudze, televizoru un grāmatas nelasu," žurnālistikas korifeju neatpazina Didrihsone.

Lielu daļu intervijas laika Džilindžers mēģināja saprast, ko Didrihsone domā par pašattīstību, apziņas un redzesloka paplašināšanu, un kā gan iespējams, ka cilvēkam neinteresē grāmatas, kultūras notikumi, kino, arhitektūra, dzeja, literatūra, mūzika, bet interesē tikai fotografēšanās "Instagram" vajadzībām. Džilindžeram pašam esot gluži pretēji: viņš daudz lasa un interesējas par pasauli, savukārt instagramu ikdienā nelieto.

Režisors retoriski vaicāja, vai veikalniece nebaidās, ka kādā brīdī viņa varētu kļūt neinteresanta vīram, kurš, iespējams, kādu dienu varētu gribēt garīgu izaugsmi. Uz jautājumu, vai Elīna nebaidās, ka šaurs redzesloks varētu dzīvē nelāgi atspēlēties, influencere skaidroja: "Mēs augam kopā. Ja viņš gribēs lasīt grāmatas, lai lasa! Mēs vienmēr esam auguši kopā – viņš pavelk mani, es pavelku viņu... Es nelasīšu, jo man nepatīk lasīt grāmatas," sacīja Didrihsone un nevēlas, lai kāds viņai uzspiestu lasīšanu, jo šajā dzīves posmā viņu interesē tikai "šmotkas, darbs un ceļojumi". Veiksmīgā uzņēmēja uzsver, ka viņas divus mēnešus vecais dēliņš Džeisons jau pabijis Francijā un Itālijā.

Ar pašattīstību viņai viss ir kārtībā, intervijā norādīja Didrihsone. Piemēram, kino viņai interesējot, taču nav laika "sacelt kājas gaisā un uzgrauzt popcīti [popkornu – red.piez.]". Veikalniece nesen noskatījusies filmu par "McDonald's" un guvusi no tās vairākas vērtīgas atklāsmes.

Didrihsones dzīve ir viņas darbs un, kā pati saka, "močīšana". Vienlaikus viņai ar vīru nav biznesa plāna. Uz Džilindžera jautājumu, vai viņai kā uzņēmējai ir ko parunāt ar citiem uzņēmējiem, kuri daudz laika velta savai pašattīstībai, Didrihsone atbild ar pretjautājumu: "Tu domā, ka es varētu nebūt interesanta krutam biznesmenim? Varbūt es neesmu satikusi tādus biznesmeņus, jo mūsu pieredze ir ar tādiem cilvēkiem, kuri ir ļoti vienkārši sarunā, kuriem mēs ļoti patīkam, jo viņiem patīk mūsu jauda, močīšana. Ja mēs tiekamies un runājam, tad tikai konkrēti par ģēlu. Mēs nefilozofējam par kaut kādām mākslām, kultūrām, cik tu esi izglītots vai cik grāmatas esi izlasījis," argumentēja uzņēmēja.

Pilns intervijas ieraksts:
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!