Foto: Privātais arhīvs

Mākslinieks un uzņēmējs Kaspars Blūms-Blūmanis (Kašers) kopā ar savu dzīvesbiedru Jāni Miņinu spēruši soli tuvāk savam sapnim par kāzām un ģimenes izveidi.

Kašers un Jānis saņēmuši e-pasta vēstuli no Dānijas Ģimenes lietu ministrijas, kurā pausts, ka viņi atbilst "kritērijiem" un drīkst salaulāties dzimtasarakstu nodaļā Kopenhāgenā. Šo dokumentu mīlētāji gaidījuši ilgi, un tas izmaksājis 400 eiro.

Šovā "Slavenības. Bez filtra" Kašers pauda lielu prieku prieku par būtisko pavērsienu, kas ļaus realizēt puišu sapni par savas savienības nostiprināšanu juridiski: "Ak, Jāni, precē mani, tu sen jau patīc man," pazīstamo dziesmiņu lepni dzied topošais vīrs.

"Protams, ka es jūtos baigi forši. Beidzot tas ir nokārtots – ir tā gaisma tuneļa galā," teic mākslinieks.

Saskaņā ar Dānijas likumdošanu, pārim pēc apstiprinājuma saņemšanas ir jāapprecas pusgada laikā, tāpēc abi jau ķērušies pie kāzu plānošanas. "Esam ceļā uz savām sapņu kāzām. Mums ir dokumenti, mums ir tērpu skices, gredzeni arī tūlīt būs pabeigti, kurpes mēs uztaisīsim," ieceres iezīmē Kašers un Jānis, paužot cerību, ka vīrusa un nestabilās situācijas dēļ pēkšņi neradīsies kādi šķēršļi ieceres īstenošanai. Ja viss izdosies kā plānots, uz Dāniju viņi dosies piecu cilvēku sastāvā, līdzi ņemot fotogrāfu un pašus tuvākos draugus.

Kā zināms, Kašers un Jānis ir pāris jau vairākus gadus. Viņi ir atklāti geji, kuri cīnās par tiesībām arī viendzimuma pāriem dibināt ģimeni. Tā kā homoseksuālu pāru laulības Latvijā nav atļautas, abi precēsies Dānijā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!