Foto: Publicitātes foto
Ezotēriķis, krišnaīts, vēdisko zinību apoloģēts un TV šovu varonis Uģis Kuģis nesen sagaidīja piedzimstam otro dēlu. Šova "Ģimene burkā" ietvaros Kuģis un viņa sieviņa Linda publiskojuši mazulim doto vārdu, kas – tāpat kā vecākā dēla vārds – ir latvieša ausij neparasts.

Realitātes seriāla "Ģimene burkā" jaunākajā sērijā Uģis un Linda beidzot paziņojuši, kādu vārdu devuši savai atvasei. To plašākai sabiedrībai ģimene paziņojusi īpašā uguns rituālā, pirms kura zīdainītis tika apmazgāts jogurtā, pienā un gī sviestā, lai pienācīgi bērnu sagatavotu vārda došanas ceremonijai.

"Šis rituāls dod svētību bērniņam un sagatavo dzīvei. Tas ir pirmais šāds rituāls kopš dzimšanas, kurā Dievs un padievi dod savu svētību, lai mazulis būtu vesels, lai viņš augtu un attīstītos kā vajag. Un tālāk jau seko uguns rituāls," skaidro Uģa Kuģa sieva Linda.

Priesterim skaitot mantras un vecākiem turot jaundzimušo, dievu priekšā Kuģu ģimene paziņoja, ka jaunāko dēlu nosaukuši par Atulu Krišnu.

"Atuls ir viens no Dieva vārdiem un nozīmē unikāls, neatkārtojams. Dēlam arī pasē ir rakstīts – Atuls Krišna. Lai saskaņā ar Latvijas likumdošanu reģistrētu dēla vārdu, visa Kuģu ģimene devās uz dzimtsarakstu nodaļu, un liels bija Uģa izbrīns, kad viņš nesaņēma nekādus komentārus par dēla vārda izvēli.

Interesanti ka viens no favorītu vārdiem ģimenei bijis arī Ardžuna, taču šo versiju Uģis un Linda noraidījuši, jo to būtu grūti izrunāt cittautiešiem: "Ja dēls brauks uz ārzemēm, tur būs grūti šo vārdu izrunāt. Mēs gribējām vārdu, kas visās valodās vienādi izrunājams," skaidro Uģis.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!