Foto: Privātais arhīvs
Vēl viena no Saeimas deputāta Artusa Kaimiņa bijušajām draudzenēm publiski izteikusies par vardarbību abu kopābūšanas laikā. Māksliniece Dārta Fogelsone – dzimusi Leiškalne; Kārļa un Anitas Leiškalnu meita – min ne tikai emocionālu vardarbību, bet arī pavisam fizisku. Par attiecībām ar Kaimiņu viņa pastāstījusi dzīvesstila izdevumam "Kas Jauns".

Dārta Leiškalne ar tobrīd vēl aktieri Artusu Kaimiņu satuvinājās 2010. gadā, attiecības beidzās pēc nepilniem diviem gadiem. To izjukšanas iemeslu jauniete toreiz nekomentēja.

Tagad viņa žurnālam "Kas Jauns" atklāj, ka mīlas sākumā Kaimiņš bijis ārkārtīgi galants un gādīgs, tomēr visai bravūrīgs. Pusgadu šajās attiecībās itin viss bijis lieliski, bet tad Kaimiņš pārvērties – Dārtai radusies sajūta, ka viņa tiek ienīsta (par līdzīgām sajūtām runājusi arī Kaimiņa dēla māte Dārta Daneviča).

"Pie pilnīgi visa vainīga biju es – nāku no pārāk labas ģimenes, ne tā gatavoju, ne tā skatos, ne tā eksistēju," tagad atceras Fogelsone. Kaimiņš cītīgi centies draudzeni noskaņot pret viņas pašas vecākiem un draugiem, vienlaikus bijuši draudi, ka viņš bez Dārtas nevarot dzīvot. Greizsirdības skandāli bijuši katru dienu, un visu pastiprinājis "lētais alkohols, jo dārgam naudas nepietika".

Māksliniece atzīst: bijuši arī reāli kautiņi – Kaimiņš vicinājis rokas un izlicies, ka tas netīšām. Arī pati Dārta "devusi pretī".

"Kad tika iedzerts par daudz, ir bijušas šausmu epizodes! Dzēruma trakumā muku prom, tad mani ķēra, kad spirinājos pretim, pat aiz matiem vilka. Tā visa bija kaut kāda elle, slimas, melnas attiecības. Viņš mani šantažēja, draudēja ar pašnāvībām. Pēc izšķiršanās, uzzinot, kur dzīvoju, bļāva un raudāja zem logiem," žurnālam skaidro Dārta un nevairās viņu identificēt kā varmāku.

Jau vēstīts, ka šogad janvārī ar ziņām par vardarbību attiecībās beidzās aktrises Dārtas Danevičas un deputāta Kaimiņa mīlasstāsts. "Kas Jauns" raksta, ka Artuss Kaimiņš, iespējams, prasa pilnas aprūpes tiesības pār abu kopīgo dēlu, kas nozīmē, ka mamma puiku varētu satikt divreiz nedēļā un Kaimiņam nebūtu jāmaksā uzturlīdzekļi.

Daneviča bērna tēvam pārmeta emocionālu un psiholoģisku vardarbību abu kopdzīvē. Kaimiņš privātās dzīves skandālus medijiem nekomentē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!