Foto: Privātais arhīvs

No profesionālā sporta aizgājusī svarcēlāja Rebeka Koha ir klātesoša sava līgavaiņa, Katarā dzimušā diska metēja Ibrahima treniņos. To puisis ļoti novērtējis, liecina viņa vēstījumi "Instagram" vietnē.

"Mēs neapstājamies. Man allaž blakus ar visu mīlestību un atbalstu ir mana Rebeka," ceturtdienas vakarā instagrmā vēsta katariešu diska metējs Moazs Mohameds Ibrahims, Latvijas svarcēlājas Rebekas Kohas topošais vīrs.

Sportists publiskojis vairākus īsos video, kuros demonstrē savu fizisko sagatavotību. Ibrahims arī uzskaitījis pacelto smagumu vienības un treniņa vērienu.

Publiskotos video acīmredzami filmējusi Rebeka Koha, kura fonā motivē savu mīļoto treniņu izturēt: "Turi to taisni... Go, go, go baby," pauž 22 gadus vecā Koha.

Zīmīgi, ka Ibrahima ierakstu ar tīkšķīti jeb "Patīk" atzīmi novērtējis arī Kohas tētis Gvido Kohs.

Portāla "Delfi" sporta žurnālā "MPV" Ingmārs Jurisons raksta, ka "tiem, kas šobrīd iztēlojušies, ka vecāku mājās valda šoks, izmisums un sēras – tā nepavisam nav", vienlaikus gan Rebekas māte, gan tēvs atsakās izvērsti un publiski komentēt savas meitas kraso dzīves pavērsienu. Respektēt viņas privāto dzīvi pietuvinātajiem lūgusi Rebeka pati.

Jau vēstīts, ka Rebeka pateikusi ardievas profesionālajam sportam, vismaz zem Latvijas karoga.

Ventspilniece šī gada pavasarī paziņoja par saderināšanos ar Kataras diska metēju Moazu Mohamedu Ibrahimu. Savukārt 27. jūlijā Koha atklāja, ka pārgājusi uz islāmticību.

Sportistes treneris Eduards Andruškevičs pēcāk pauda, ka reliģiskās konfesijas maiņa karjerai netraucēs, bet raizes sagādā likstas ar veselību.

"Domāju, ka visa pamatā ir mīlestība. Ar Rebeku iepriekš runājām... Viņa teica, ka šis nekādi netraucēšot karjerai, taču tagad jau ir cita ķibele – veselības likstas. Par sportistes veselības stāvokli informēta ir arī Latvijas Olimpiskās vienības ārste Līga Cīrule, kura sākotnējās pārbaudēs neko gan neatrada, lai arī Rebekai ir problēmas ar ceļiem. Viņai šobrīd ir grūtības izturēt lielu slodzi," klāstīja Andruškevičs.

Sportiste savā svara kategorijā līdz 59 kilogramiem ir divkārtējā Eiropas čempione, triumfējot gan 2018., gan 2019. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!