Foto: Kadrs no video
Populārā pašmāju dejotāja un horeogrāfe Ieva Biteniece no studijas "PRO X" šonedēļ publiskojusi veģetatīvajai distonijai veltītas dejas video.

"Šis ir stāsts par mūsdienu "populārāko" slimību – veģetatīvā distonija. Jā, man, protams, arī tāda ir. Tāda ir visiem, kuri skrien pēc kaut kā mistiska, nedomājot par sevi. Un katram šis cēlonis var būt atšķirīgs, kā arī var būt citādāks izpausmes veids," savā mājaslapā video ideju skaidro Biteniece.

Viņa arī neslēpj – savulaik domājusi, ka visu var, bet gulēšana domāta "mīkstajiem".

"To nācās pārdomāt slimnīcā pie sistēmas, kad pateica, ka man ķermenī nav vispār vitamīnu, katru dienu cits orgāns nestrādā, kā arī nervu sistēma čupā. Skaidrs ir tas, ka viss ir sačakarēts, un vienīgā izeja ir – iemīlēt sevi! Tabletes cīnās ar sekām, prāts – ar cēloņiem. Šis ir un būs garš process, kamēr lēnā garā, vienkārši, izmainīšu savu skatījumu uz pasauli," raksta dejotāja.

No tabletēm viņa ir atteikusies, bet sākusi vairāk gulēt un nomainījusi ēdienkarti.

"Joprojām atļauju sev našķoties – jo galvenais, lai viss sabalansēts un harmonijā. Pilnībā esmu atteikusies no gāzētiem dzērieniem! Tici man, no negāzētiem daudz labāk var padzerties.

Izvairos arī no krāsotajiem. Mēģinu sevi vairāk likt pirmajā vietā. Sabalansēt darbadienu. Atteikties no mistiskiem projektiem. Atsāku mācīties. Nu tā, lēnā garā. Kā jau teicu – tāls ceļš vēl ejams," savā atveseļošanās procesā ļauj ieskatīties Biteniece.

Video katra dejotāja simbolizē kādu no veģetatīvās distonijas simptomiem – smakšanu, bezspēku, trauksmi un sāpes, un horeogrāfes galvenā ideja ir mudināt cilvēkus apstāties trakajā ikdienas skrējienā, iemīlēt sevi un atrast laiku atpūtai.

Deja iemūžināta fon Stricka villā, un kopā ar Biteniece dejojušas Pegija Geidāne, Elīna Vjatere, Endžija Pabērza. Par grimu rūpējusies Anita Intaite, bet dejotājas filmējis Kaspars Kambars.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!