Foto: Privātais arhīvs

Viesnīcas "Hotel Roma" un tai piederošo bāru saimniece Linda Mūrniece savus sekotājus sociālajos tīklos regulāri informē par jaunumiem gan biznesā, gan par to, kā darbs ietekmē attiecības ar cilvēkiem. Pandēmijas laikā Mūrniece arvien dalās savās atklāsmēs.

Savā jaunākajā ierakstā vietnē "Facebook" Mūrniece ziņo, ka ir veikti visi viesnīcas parādu aprēķini. Tie veido 100 tūkstošus eiro, taču uzņēmums nevar darboties Covid-19 pandēmijas dēļ, un arī atkopšanās laiks pēc ārkārtas stāvokļa atcelšanas solās nebūt viegls.

Tomēr Mūrniece nolēmusi nemest plinti krūmos, bet gan cīnīties par sevi uz viesnīcas izdzīvošanu. Publicējam viesnīcnieces pārdomas, saglabājot autores rakstības stilu:

"Mana uzņēmuma parādi šobrīd ir 100 000 eur... izklausās baisi un es nevaru iedomāties, cik tieši daudz naudas banknotēs tas ir. Parāds, jo sliktais gada sākums, kurš labos laikos uz šo mirkli jau būtu nosegts kā katru gadu. Tagad ir tā, kā ir...

Šodien juristi un grāmatveži pajautāja - ko darām? (iedodot, protams, visus ciparus un aprēķinus)...Ko es?

Cīnāmies! Tūlīt būs silts, ierobežojumus kaut kad atcels un terasi mēs atvērsim jau pirmajā dienā. 100 000 parāds? Ja VID atmaksas termiņu sadalīs trīs gados, kā lūdzam, mums vismaz būs iespēja. Uz to ceram. Manējie padevās manas pārliecības priekšā un teica - cīnāmies! Man ir lieliska komanda un droša aizmugure. Saprotam, kur jātaupa, kā jastrādā un ko esam darījuši nepareizi.

Atziņas. Tāpat kā par cilvēkiem. Tik atklājošas. Par tiem, kas gatavi dalīties ar pēdējo, tiem, kas stutē, kas liek iet uz priekšu un iedvesmo.

Un par tiem - kas pazūd, aizmirstot, ka uzdzīvojuši uz mūsu rēķina (sarakstiņs ir), par tiem, kas apzaguši (sarakstiņš arī ir) un par tiem, kas kā šakālēni iekož kājā un promskrienot nočiepj ieplīsušu trauku.

Atbalsta ir vairāk un labo atklāsmju ir vairāk. Skaidrs, kas jāpatur un skaidrs, no kā atteikties.

Joprojām - jautājumi "kā iet?", "kā jūties?" un ierosinājumi "uzsist klačiņu vieglā atmosfērā" ir tie, pēc kuriem arī šobrīd atšķirt savējos no tiem, kas izbauda otra bēdu.

Un tad tie, kas gatavi atdot to, kā pašiem trūkst! Dzīvojam! Cīnāmies! Baudām to mirkli, kas dots patiesāks diez vai kādreiz vēl būs," raksta Mūrniece.

Jau vēstīts, ka marta vidū viesnīca "Hotel Roma", līdzīgi kā virkne citu viesmīlības uzņēmumu Latvijā, bija spiesta savas durvis apmeklētājiem slēgt saistībā ar koronavīrusa pandēmiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!