Foto: LETA/Publicitātes foto

No partijas "Latvija pirmajā vietā" (LPV) 14. Saeimā iekļuvuši uzreiz divi Krištopanu ģimenes pārstāvji – Vilis Krištopans un viņa dēls Kristaps. Balotējās arī Aija Krištopane, taču viņai tā nepaveicās. Tikmēr ģimenes jaunākā locekle – meita Nikola – meklē iespējas mainīt uzvārdu, un tēvs par to nav sajūsmā, šonedēļ raksta izdevums "Privātā Dzīve".

Jau kopš partijas "Latvija pirmajā vietā" dibināšanas Nikola Krištopane, kura ir aktīva "Twitter" lietotāja, nepieslējās tēva paustajiem politiskajiem uzskatiem, gluži pretēji – lasot partiju programmas, tieši LPV piedāvājumā viņa atrada smieklīgas un pat "tupas" lietas. Viņa norādījusi, ka nav nedz pirmā, nedz pēdējā, kurai ir no vecākiem krasi atšķirīgi politiskie uzskati, tomēr Krištopanu ģimenes stāsts šajā kontekstā izskanēja visskaļāk: partija izdeva avīzi, kurā reklamēta mīloša kuplā saime, taču ģimenes fotogrāfijā meitas nebija vispār.

Pēc vēlēšanām Nikola Krištopane tviterī pauda vēlmi savu uzvārdu nomainīt, bet apprecēšanās pagaidām neesot variants. Tiesa, populāro tvītu viņa vēlāk izdzēsa.

"Privātajai Dzīvei" komentējot meitas pausto ideju par atteikšanos no Krištopanu klana uzvārda, politiķis par to sajūsmu nepauž un vaicā: "Nu... Kas viņa būs bez uzvārda?"

Jaunievēlētais deputāts skaidro, ka viņam ar meitu ir politiska rakstura domstarpības, taču sauc tās par sīkām, ja salīdzina ar, piemēram, Krišjāņa Kariņa problēmām ar vienu no viņa bērniem.

"Nikola uzskata, ka esmu atpalicis, ka ģimenes vērtības ir globāla atpalicība. Viņai vajagot praidu, progresīvos, viendzimuma laulības... Kam gan to? Viņai taču ir draugs, normāli dzīvo... Nesaprotu Nikolu. Prasu viņai, kāpēc iet uz praidu, un viņa saka – tāpēc, ka tā ir brīvība. Nezinu, kas tā par brīvību," savus uzskatus žurnālam pauž Krištopans.

Viņš atzīmē, ka ar meitu esot savstarpēja vienošanās par politiku nerunāt. "Mums ar meitu ir vienošanās, ka katrs paliekam pie savām domām. Vismaz pagaidām. Tāpēc par politiku nediskutējam. Naida gan mums nav. Viņa manai sievai palīdz darbos ar īpašumiem," saka Krištopans un ironizē, ka varbūt arī viņš kādu dien' sāks staigāt pa praidiem.

"Delfi" jau vēstīja, ka LPV, kuras līderis ir Ainārs Šlesers, 14. Saeimā iekļuva ar 6,24% tautas atbalstu, gūstot deviņu cilvēku pārstāvniecību jaunajā sasaukumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!