Foto: Vida Press

Vils Smits lūdzis atvainot viņa rīcību "Oskara" balvu pasniegšanā, kad aktieris izgāja uz skatuves un iesita pa seju komiķim Krisam Rokam, kurš joka ietvaros bija aizvainojis Smita kundzi Džeidu Pinketu Smitu. Piedošanas lūgumu aktieris publiskojis "Instagram" vietnē otrdienas naktī pēc Latvijas laika.

"Vardarbība ir indīga un destruktīva jebkurā tās izpausmē. Mana uzvedība pagājušās nakts Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonijā bija nepieņemama un nepiedodama. Joki par mani var būt daļa no mana darba, tomēr jociņš par Džeidas veselības stāvokli man izrādījās pārāk smags un es reaģēju emocionāli. Vēlos jums publiski atvainoties, Kris. Es izgāju no rāmjiem, kļūdījos. Izjūtu kaunu – mana rīcība neliecina par vīrišķību. Vardarbībai nav vietas laipnā un mīlošā pasaulē," vēstīja Smits un lūdza piedošanu arī "Oskara" ceremonijas producentiem, visiem klātesošajiem un cilvēkiem, kas tiešraidi skatījās televīzijā visā pasaulē.

"Dziļi nožēloju savu rīcību. Man jāturpina strādāt ar sevi. Patiesā cieņā – Vils," atvainošanos noslēdza aktieris.

View this post on Instagram

A post shared by Will Smith (@willsmith)

"Delfi" jau vēstīja, ka par šā gada "Oskaru" lielāko skandālu kļuva Smita izgājiens uz skatuves, lai iebelztu pa seju komiķim Rokam, kurš tobrīd pieteica balvu nominantus dokumentālo filmu žanrā.

Roks kādā brīdī visai neveikli pajokoja par Smita sievas Džeidas Pinketas Smitas skūto galvu (aktrisei ir reta slimība, kuras dēļ izkrīt mati), un jau pēc mirkļa saniknotais Smits metās uz skatuves un iecirta komiķim pamatīgu pļauku, pēc kā sekoja arī verbāls uzbrukums: "Neiedrošinies izrunāt manas sievas vārdu ar savu izp...o muti!"

Amerikāņu skatītājiem tiešraidē šis incidents tika pārraidīts cenzētā veidā, paspējot apslāpēt Smita lamāšanos, taču citās valstīs to varēja dzirdēt pilnībā. Pēc notikušā iestājās pamatīgs mulsums, Roks centās izkļūt no situācijas ar citu joku, bet Smitu vēlāk mierināja vairāki kolēģi un "Oskaru" producents. Vēlāk, kad Smits pats saņēma "Oskaru" par galveno lomu filmā "King Richard" ("Uzvarētāju ģimene"), savas runas laikā viņš izplūda asarās un centās atvainoties.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!