Foto: Vida Press
Vairāki britu karaļnama uzrunātie mākslinieki noraidījuši vienreizējo iespēju uzstāties karaļa Čārlza kronēšanas ceremonijā, kam jānotiek šā gada 6. maijā. Savu dalību atteikušas arī britu pirmā līmeņa zvaigznes, raksta izdevums "Rolling Stone".

Vai tur vispār būs kāda pirmā līmeņa zvaigzne? – tā retoriski vaicā izdevums. Kā skaidro šovbiznesa jomas eksperti, šobrīd nenāktu par labu būt centrālajām zvaigznēm skandālu plosītā karaļnama svētkos. Daži no dziedātājiem, kas atteikuši uzstāties kronēšanā, savu izvēli pamato ar to, ka tieši tajā laikā tām jau bijušas ieplānotas citas darīšanas, bet citi komentārus nesniedz vispār.

No uzstāšanās karaļa un konsortes Kamillas kronēšanā atteikušies gan Adele, gan Eltons Džons, gan Harijs Stails. Eltons Džons pamatojis, ka 6. maijā viņam paredzēts koncerts citviet.

Karalim atteikusi arī grupa "Spice Girls" un Robijs Viljamss, raksta "Rolling Stone".

Kas tad piekrituši koncertam? Plānots, ka priekšnesumu sniegs mūziklu meistars Endrū Loids Vēbers, dziedātājs Laionels Ričijs, savulaik slavenā puišu grupa "Take That" un dziedātāja Kailija Minoga. Kronēšanā uzstāsies arī viņas māsa Denija Minoga.

Publicists Saimons Džounss pauž, ka uzstāšanās par godu karalim šobrīd var sašūpot dziedātāju fanu lojalitāti: "Karaliskā ģimene pēdējā laikā ir saskārusies ar vairākām sabiedrisko attiecību katastrofām, un ikvienam būtu jāapsver, vai uzstāšanās karaļnama šovā neradīs pretreakciju fanu vidū," raksta Džounss.

Kādas mūziķu PR kompānijas vadītāja, kura vēlējās palikt anonīma, medijam "Rolling Stone" klāstīja, ka uzstāšanās karalim būtu ar trekniem burtiem ierakstīta mākslinieka vēsturē, taču Čārlzam III neesot nekādas pievienotās vērtības – cilvēki nav īpašā sajūsmā par viņu. "Nezinu, vai dziedāšana viņam varētu būtiski papildināt kāda mākslinieka vēstījumu, ja vien viņš nav pārliecināts monarhijas atbalstītājs. Piemēram, Adelei un Harijam Stailam šobrīd esot ļoti svarīgi veidot "savu stāstu".

6.maijā ceremonijā karalis Čārlzs un viņa sieva Kamilla Vestminsteras abatijā tiks kronēti simtiem viesu klātbūtnē. Karaļnams ir paziņojis, ka ceremonija būs balstīta "senās tradīcijās un greznībā", tomēr atspoguļos arī "monarha lomu mūsdienās un skatu nākotnē".

74 gadus vecais Čārlzs par Lielbritānijas karali kļuva pērn 8.septembrī, kad nomira 70 gadus valdījusī Elizabete II.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!