Foto: Privātais arhīvs

Jūnija izskaņā vēstījām par kādu jaunu meiteni no Krievijas, kura "TikTok" platformā stāsta par savām sajūtām Latvijā, proti, Rīgā viņa beidzot sapratusi, kas ir civilizācija. Meiteni sauc Alīna un savos video viņa daudzkārt rādīja Latvijas pilsoņa pasi, taču tā pieder viņas puisim. Viņa pati nule tikusi pie uzturēšanās atļaujas un par to priecīgi vēstīja saviem sekotājiem.

Alīnas video par to, kā viņa redz Rīgu ar iebraucējas acīm, "TikTokā" skatīts jau vairāk nekā 300 tūkstošu reižu. Daudziem radies jautājums: vai tiešām pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā ir tik viegli Krievijas pilsoņiem šeit dabūt uzturēšanās atļauju?

Alīna atklāj, ka vienīgais veids, kā viņa varēja iegūt uzturēšanās atļauju Latvijā, bija laulības ar Latvijas pilsoni, un tas arī izdarīts – īsi pēc pilngadības sasniegšanas pāris apprecējies.

Savu video viņa strukturē pa soļiem: kas vajadzīgs, lai iegūtu uzturēšanās atļauju Latvijā. Pirmais solis: iepazīties un sākt attiecības. Kā stāsta jauniete, ar savu vīru viņa iepazinusies virtuāli 2020. gada augustā "Instagram" vietnē, abi ilgi sarakstījušies un par īstu pāri kļuva 2021. gada janvārī.

Otrais solis: pirmā tikšanās. "Tā kā mums bija 17 gadu, sākumā gaidījām, kad Maksimam apritēs 18. Tad – vīza uz Krieviju. Kovida dēļ bija grūti dabūt tūrista vīzu, tāpēc taisījām ārstēšanās nolūku vīzu. Pirmo reizi mēs satikāmies Krievijā 2021. gada 24. maijā," video klāsta jauniete.

Trešais solis: Gruzija un ceļu meklēšana uz Latviju. "Vīzas termiņš beidzās, Maksims atgriezās dzimtenē, es sagaidīju savu pilngadību un mēs kopā aizlidojām uz Gruziju. Tas bija vienīgais veids, kā varējām būt kopā un meklēt iespējas pārcelties uz Latviju," skaidro Alīna un piebilst, ka Gruzijā abi dzīvojuši no 2021. gada augusta līdz šā gada martam.

Solis numur četri: laulība, vīza, uzturēšanās atļauja. Abi esot izskatījuši visus iespējamos variantus uzturēšanās atļaujas iegūšanai, taču vienīgais veids izrādījās laulība. Alīna un Maksims salaulājās Gruzijā 25. februārī, marta beigās meitene uz vīzas pamata ieradās Latvijā.

"Tagad, pēc trim mēnešiem, esmu beidzot saņēmusi savu uzturēšanās atļauju Latvijā uz laulību pamata. Grūti izstāstīt, kam mēs izgājām cauri, taču tas viss nācās ļoti smagi," rezumē Alīna un piebilst, ka tagad bez bēdu varēs Latvijā dzīvot vismaz gadu un ērti ceļot pa Eiropu un Šengenas zonas valstīm.

@sunfes__ подробнее о ВНЖ в моем актуальном «ВНЖ» в inst: sunfes__ в шапке профиля☀️🇱🇻 #Рига #Латвия #Европа #Внж #внжвлатвии #иммиграция #Riga #Latvia #Europe #Rīga #Latvija #русскиевлатвии #residencepermit #immigration ♬ оригинальный звук - Алина
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!