Foto: Privātais arhīvs

Deviņdesmito gadu TV dīva, raidījumu un seriālu režisore Žaklīna Cinovska nu jau vairākas nedēļas uzturas Ukrainā, taču "drošības apsvērumu dēļ" par to saviem draugiem sociālajos tīklos paziņojusi tikai tagad.

Cinovska, kura vēl pirms gada bija apņēmības pilna "rebrendingot" Pirmo Baltijas kanālu, kas Latvijas TV skatītājiem piedāvāja galvenokārt Krievijā ražotu saturu, nu rosās kara plosītajā Ukrainā.

Kā savā ierakstā "Facebook" vietnē klāsta Cinovska, pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā sākotnēji viņa domājusi papildināt Latvijas zemessargu rindas, taču tad nolēmusi "savu pieredzi, zināšanas un patriotismu" pielietot citādāk, proti, viņa Ukrainā filmē dokumentālu materiālu.

"Sorry, mani zaķīši, ka nepateicu jums uzreiz, bet, kā man te brīdināja, tas esot drošības dēļ. Neticēju savām ausīm, bet sapratu, ka, lai arī kāds ir mans optimisms, karš ir karš un kara zona. Tas ir nopietni. Tagad, kad materiāls jau pa pusei safilmēts un esmu drošākā joslā, varu to atklāt," saviem sekotājiem saka Cinovska.

Viņa vēsta, ka filma būs par šodienas apstākļiem Ukrainā, turklāt tieši tur režisore sapratusi, ko nozīmē savas valsts brīvība. Pēc daudzām intervijām ar "lielisko ukraiņu tautu" Cinovska jūtas "visu sapratusi līdz pēdējai šūniņai".

Tāpat režisore no Ukrainas aicina visus savus tautiešus doties balsot vēlēšanās, kas Latvijā notiek sestdien, 1. oktobrī. "Lai arī kāda – cik neveikla un kāda tur vēl tik ne – ir mūsu valdība, mīlīši, galvenais, lai esam brīvi," uzskata Cinovska.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!