Foto: F64

Pūpolsvētdienas izskaņā, 2. aprīlī, uz muzikālā šova "Balss maskā" skatuves jau sesto reizi kāpa krāšņie šova dalībnieki – Laimes lācis, Rudzupuķe, Sniegpārsla un Briedis. Tāpat šajā raidījumā viesojās vēl kāda noslēpumaina zvaigzne, kas bija tērpusies šova aizvadītās sezonas Ciklopa maskā. Raidījuma izskaņā detektīvi vienojās, ka šajā reizē atmaskota tiks Rudzupuķe, zem kuras maskas slēpās kinorežisore Dace Pūce.

Zem vienas no šova latviskākajām maskām – Rudzupuķes – bija paslēpusies kinorežisore, producente, scenārija autore un mūziķe Dace Pūce, kura šajā vakarā uz skatuves kāpa ar grupas "Remix" dziesmu "Dzeltenās kurpes".

Latvijas pļavu skaistule bija uzpinusi jaunu pavedienu vainagu, kas detektīvus vēl vairāk samulsināja un neļāva uzminēt, kurš zem maskas ir paslēpies. Krivenchy minēja, ka zem maskas varētu būt bijusī veselības ministre Ilze Viņķele, Samanta, ka tā ir grupas "Latvian voices" līdere un komponiste Laura Jēkabsone. Bet Baiba Sipeniece-Gavare un Jānis Šipkēvics bija pārliecināti, ka zem maskas slēpjas diriģente Agita Ikauniece-Rimšēviča.

No pareizā ceļa detektīvus noveda pavedienu video redzētā Dziesmu svētku skatuve. Pēc maskas noņemšanas detektīve Samanta Tīna saviem kolēģiem atzina: „Es, protams, kā parasti esmu šokā, es nebūtu iedomājusies nevienā brīdī, ka zem maskas ir viņa, bet man ir mazliet prieks, jo es jums teicu, ka te nebūs saistība ar Dziesmu svētkiem!" Šis kārtējo reizi detektīviem atgādināja, ka sagatavotie pavedieni nav jāuztver tik burtiski.

Jānis Šipkēvics uzslavēja Daci par viņas dziesmu izvēli, uzsverot cik gaumīgas, sievišķīgas un romantiskas tās bijušas. "Kad izvēlējos dziesmas, atgriezos pagātnē – tur ir tik daudz foršas melodijas un teksti, nevarēju atrast nesenākus gabalus, kuros būtu tik labi teksti," atklāj Dace. Dace gan neslēpj, ka apbrīno detektīvus, jo pati sevi nespētu uzminēt pēc sagatavotajiem pavedieniem.

Analizējot Rudzupuķes pavedienus, atklājās, ka tajos bija ieslēpti daudzie Daces talanti un panākumi. Dace režisējusi gan īsfilmas, gan pilnmetrāžas filmas. Viņa ir līderis, kas lieliski strādā komandā gan veidojot filmas, gan muzicējot grupā "Marana".

Daces filmas ieguvušas dažādas pasaules līmeņa un Eiropas kinematogrāfijas balvas. Ar zināšanām Dace dalās viņas dibinātajā "Pūces akadēmijā", kur var apgūt kino režiju, producēšanu un arī skatuves mākslu. Rudzupuķe tiešām izgājusi deviņas skolas – Dace ieguvusi deviņas akadēmiskās izglītības. Dace režisējusi filmu "Bedre", kas nominēta spožākajai no kino industrijas balvām – Oskaram, tādēļ Rudzupuķei līdzi uz skatuves bija lāpsta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!