Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Pagājušajā nedēļā trīsdesmito gadskārtu ēterā svinēja populārā radiostacija SWH. 15. maijā Pārdaugavas augstceltē "Zunda Towers" notika ballīte par godu raidstacijai, taču ilggadējais tās vadītājs Zigmars Liepiņš starp līksmotājiem nebija ieraugāms. Kā šodien raksta žurnāls "Privātā Dzīve", Liepiņš gluži vienkārši nebija pat uzaicināts.

Komponists Zigmars Liepiņš bija "Radio SWH" valdes priekšsēdētājs 14 gadus. 2007. gadā viņš savas akcijas pārdeva un no radio aizgāja. Ballītē Zunda torņos kuplā skaitā pulcējās gan esošie, gan bijušie SWH darbinieki, taču Liepiņa klāt nebija.

Komponists izdevumam "Privātā Dzīve" skaidro, ka netika uzaicināts uz līksmo pasākumu. "Bet apvainojies par to neesmu. Tagad uzskatu, ka 14 gadus ilgais darbs valdes priekšsēdētāja amatā bija vien epizode manā dzīvē. Jā, sākumā tas šķita liels laika posms, vēlāk – stāsts, tagad – tikai epizode."

Liepiņš arīdzan atklāj, ka visus iemeslus, kāpēc esošā SWH vadība nevēlējās viņu pasaukt uz ballīti, izklāstījis savā grāmatā "Mūzaīka". Jāpiebilst, ka šī grāmata ir Liepiņa vaļsirdīgs atmiņu stāsts, ko varētu dēvēt par augstas raudzes "dzeltenu" materiālu – tajā komponists apraksta dažādus notikumus savā dzīvē un nesaudzīgi izsakās par daudziem līdzbiedriem.

Pašreizējais SWH vadītājs Jānis Šipkēvics pirms pieciem gadiem sniedzis kādu interviju, kas Liepiņam labi palikusi prātā – tajā Šipkēvics pasniedzis sevi kā vienīgo uzņēmuma radītāju: "Dīvaini, ka Šipkēvics aizmirsis daudzos gadus, kad manā paspārnē dzīvojis, cepuri kuldams," vēstīja Liepiņš.

Ieskats SWH jubilejas ballītē:
Pilns raksts lasāms 23. maija žurnālā "Privātā Dzīve"!
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!