Foto: Vida Press
Kāds spāņu reklāmas industrijas darbinieks realizējis visai neparastu projektu – viņš ievērojis, ka mākoņi ir tik skaisti, izteiksmīgi un asociācijām bagāti, ka tos burtiski ir iespējams apgleznot.

Savu mākoņu projektu Madridē dzīvojošais Martins Feiho nosaucis Cloud Shaping, un viņš stāsta, ka iedvesmu gleznām smēlies sava ceļojuma laikā uz Meksiku.

"Apgleznot mākoņu sāku pagājušajā vasarā, kad biju aizbraucis uz Meksiku. Daudz sanāca braukāt pa ceļiem, tāpēc bieži vien ilgstoši aplūkoju mākoņu izveidotās ainavas.

Kādu dienu es sapratu, ka Meksikas mākoņu aprises neatgādina mākoņus Madridē - debesis bija skaidras, bet mākoņi bija milzīgi, formīgi un visu laiku mainīgi. Tad es sāku fotografēt mākoņus, kas man atgādināja kādus tēlus.

Kad atgriezos Madridē, sāku gleznot. Vispirms atlasīju tos mākoņus, kas man pašam patika vislabāk.  Tad es tos izdrukāju fotogrāfijas un izmantoju speciālu transparentu, kā arī izgaismotu galdu, lai gaisma bildēm spīdētu cauri.

Un tā nu man sanāca gleznas ar dinozauriem, suņiem, bruņurupučiem, krievu vistiņu, Čārlzu Darvinu un daudz ko citu - katra glezna ar savu īpašu stāstu," savu projektu komentējis mākslinieks.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!