Foto: Vida Press

26 gadus vecais kanādiešu fotogrāfs Džamo Bests nācis klajā ar foto projektu From Russia without Love (No Krievijas bez mīlestības), kurā redzami piekauti krievu geji un lesbietes ar sasistām sejām.

Tā kā fotogrāfs pats ir no Kanādas - valsts, kuras iedzīvotāji ļoti toleranti attiecas pret seksuālajām minoritātēm, - to, kā pret homoseksuāļiem izturas citās valstīs, viņš vēlējies parādīt tieši kanādiešiem.

"Kanādā netradicionāla seksuālā orientācija citiem cilvēkiem ir pieņemama. Šajā valstī neviens nesatraucas, ja jūs esat gejs, heteroseksuāls, invalīds, melnais, baltais vai zilais.

Tāpēc cilvēkiem Kanādas sabiedrībā ir jāzina, ka citās valstīs, kas sevi sauc par demokrātiskām, šīs sliktās lietas notiek un ka tās var ietekmēt arī mūsu sabiedrību," savu projektu komentējis fotogrāfs.

Iedvesmu šim darbam viņš smēlies sava ceļojuma laikā uz Krievijas pilsētām Maskavu un Sanktpēterburgu, kur nofotografējis daudz piekautu geju, taču zināmu apsvērumu dēļ īstās fotogrāfijas netiek izliktas plašākai apskatei.

Tā vietā Bests palūdzis savus kanādiešu draugus, paziņas un kolēģus, kuri ir geji, lai viņiem tiktu izveidots atbilstošs grims, kā tas izskatījies viņa oriģinālajās fotogrāfijās.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!