Plašu popularitāti iemantojis ebreju izcelsmes itāļu mākslinieka Josi Loloja (Yossi Loloi) mākslas projekts ar nosaukumu Full Beauty Project - tajā fotogrāfam pozējušas ļoti resnas kailas sievietes.

37 gadus vecais mākslinieks no Milānas apalītes fotografē jau kopš 2006. gada, un viņa kolekcijā ir daudzas sievietes, kas sver no 190 līdz 270 kilogramiem.

"Mani vienmēr ir fascinējušas liela apjoma sievietes. Tāpat kā pret visām nezināmajām lietām cilvēkiem piemīt dabiska tendence vai nu tās ziņkārīgi izpētīt, vai arī turpināt dzīvot aizspriedumos," intervijā izdevumam The Times of Israel izteicies mākslinieks.

"Savos darbos es attēloju to, ko sieviete man nozīmē. Uz viņu apaļumu un sievišķību es koncentrējos kā uz protesta formu pret diskrimināciju, ko mums uzspiež mūsdienu masu informācijas līdzekļi.

Es uzskatu, ka mums katram ir jāizkopj sava "gaumes brīvība", un ļoti korpulentas sievietes, manā uztverē, iemieso tikai savādāku skaistuma formu," savā manifestā vēsta mākslinieks.

Josi Lolojs apzinās, ka daudziem cilvēkiem šādas fotogrāfijas šķiet traumējošas, bet viņš uzsver, ka šādu attieksmi ir izveidojuši glancētie žurnāli, kuros tiekšanās pēc vienveidīga skaistuma etalona arī ir kļuvusi par apsēstību.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!