Foto: Publicitātes foto
Rokdarbu izsoļu interneta resursā "Etsy" šonedēļ bija pieejams kāds visai neparasts mākslas priekšmets – pilns šaha komplekts, kura figūriņas gatavotas no baltām un pelēkām izbāztām pelēm.

Šo dīvaino šaha galdiņu veidojusi 31 gadu vecā Reičela Garsija, kurai savu veikumu ļoti īsā laikā izdevies pārdot par 450 dolāriem.

Kā Reičela pastāstījusi izdevumam "The Huffington Post", jau skolas laikā viņa no māla veidojusi šaha figūriņas, bet pēc taksidermijas apgūšanas nolēmusi, ka izgatavos pašu dīvaināko šaha komplektu pasaulē.

Lai izgatavotu visas 32 figūriņas, Reičelai bija nepieciešams viens mēnesis, ik dienu strādājot divas līdz trīs stundas, jo katra figūriņa veidota īpaši - ar dažādiem drēbes gabaliņiem un aksesuāriem.

Māksliniece stāsta, ka visas peles viņa ieguvusi zooveikalā, kur tās var nopirkt sasaldētā veidā mājas čūsku barošanai. "Labāk, lai peles cīnās šaha spēlē, nekā nonāk čūskas vēderā," ir pārliecināta Reičela.

No pelēm viņam veido vēl arī citus mākslas darbus, piemēram, Frankenšteinu un viņa līgavu, kā arī Merilinu Monro ar gaisā paceltu kleitu, taču šie priekšmeti ir ievērojami lētāki par unikālo šaha komplektu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!