Foto: Privātais arhīvs
Anglim Dominikam Rīdam (attēlā) ir visai savdabīgs hobijs - viņš katru dienu fotografē sevi ar dīvaini saviebtu seju un pēc tam izmanto datorgrafikas programmas, lai radītu groteskus attēlus un publicētu tos internetā.

Četrdesmit gadus vecais Kembridžas iedzīvotājs vismaz piecas stundas dienā velta savu savdabīgo portretu izveidei un publiskošanai savā blogā I Drink Lead Paints.

Rīds redzams gan sieviešu drēbēs ar gāzmasku un pīpi zobos, gan kā biedējošs Ziemassvētku ienīdējs un monstrs ar izvalbītām acīm vai kaktusu galvas vietā.

Dominika arsenālā ir mākslīgie zobi, parūku kolekcija un dažādi citi rekvizīti. Ikdienā vīrietis strādā par programmētāju, tāpēc viņam ir pietiekamas prasmes, lai ar datora palīdzību paspilgtinātu savas fantāzijas.

Fotogrāfs amatieris ar pseidonīmu Mr. Flibble uzsāka pašportretu sēriju jau 2010. gadā, kad bija iegādājies modernu digitālo fotokameru.

"Es sāku fotografēt katru dienu, cerot, ka tā uzlabosies manas fotogrāfa prasmes, bet jau drīz vien pietrūka ideju. Tad ķēros pie pašportretu sērijas, jo es pats sev biju vispieejamākais modelis. Lai nekļūtu garlaicīgi, iemiesojos dažādos dīvainos tēlos. Tas bija jautrs projekts, kas ļāvis man kļūt prasmīgākam fotogrāfam un Photoshop lietotājam," Rīds atzinis intervijā izdevumam The Sun.

Rīda blogs kļuvis tik populārs, ka viņš nolēmis izdot portretu albumu ar nosaukumu I Drink Lead Paint (Es dzeru svinu saturošu krāsu), kas veikalu plauktos nonāks ap Jaungadu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!