Amerikāņu aktieris Džons Malkovičs piedalījies ļoti neparastā foto projektā ar nosaukumu Malkovich, Malkovich, Malkovich: Homage to Photographic Masters, kurā viņš reanimē dažas no XX gadsimta slavenākajām fotogrāfijām.

Šīs foto sesijas autors ir mākslinieks Sandro Millers, kurš šīs fotogrāfijas trīs dienu laikā uzņēmis savā studijā Čikāgā, un no 7. novembra tās būs apskatāmas Čikāgas mākslas galerijā Catherine Edelman Gallery (vēlāk arī citās pasaules pilsētās).

Projekta nosaukums atmiņā atsauc epizodi no filmas Being John Malkovich, kurā aktieris iekļūst paša galvā, kur mīt abu dzimumu Malkoviči un runā valodā, kuras visi vārdi skan kā viņa uzvārds.

Kā redzams foto galerijā, kas portālā Delfi publicēta ar autora atļauju, 60 gadus vecais aktieris iejūtas ikoniskās fotogrāfijās, kurās redzami Hičkoks, Monro, Če Gevara, Gotjē (attēlā), Einšteins, Vorhols, Lenons, Simona de Bovuāra, Dalī, Pikaso, Kapote, Džegers, Hemingvejs, Nikolsons un citi.

"Es izvēlējos Džonu tāpēc, ka dziļi sirdī apzinājos, ka viņš ir vienīgais aktieris, kurš vēlēsies iejusties tik daudzos tēlos, un vienīgais, kuram tas perfekti izdosies," foto projektu komentējis mākslinieks.

Millera foto projekts kļuvis ļoti populārs virtuālajā vidē, un, lai gan fotogrāfa ideja nav gluži oriģināla, vairums cilvēku sajūsminās par Malkoviča izcilajām spējām iejusties dažādos tēlos.

Sandro Millers iekļauts 200 pasaulē labāko reklāmas fotogrāfu sarakstā; viņš strādā ar tādiem žurnāliem kā Forbes, GQ un Esquire un korporācijām American Express, Coca-Cola un BMW.

Ar Džonu Malkoviču Millers iepazinies pirms 17 gadiem, un šajā laikā tapuši vairāki ievērojami kopdarbi. Piemēram, 2011. gada Kannu kinofestivālā tika apbalvota Millera īsfilma Butterflies ar Malkoviču galvenajā lomā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!