Foto: RIA Novosti/Scanpix
Mihailovskas pilī Sanktpēterburgā svētdien, 27. oktobrī, atklāta amerikāņu aktiera Silvestra Stallones (attēlā) gleznu izstāde.

Atklājot izstādi, amerikāņu kinozvaigzne sacīja, ka jūtas pagodināts izstādīt savus darbus Krievijas vēsturiskajā galvaspilsētā un pauda cerību, ka apmeklētājiem patiks viņa gleznas.

Izstādē Krievijas muzeja filiālē apskatāmi Stallones darbi, kas tapuši laikā no 1975. līdz 2013. gadam.

Muzeja kuratori Stallones darbus, kas tapuši ekspresionisma stilā, novērtējuši atzinīgi, lai gan izskanējusi arī kritika, tostarp no Komunistu partijas puses, kuras pārstāvji Stalloni grib iesūdzēt tiesā.

Pēc komunistu domām, Stallonem tiesas priekšā būtu jāstājas par sekojošiem nodarījumiem: "pornogrāfisko materiālu un priekšmetu izplatīšana" (par 1970. gada filmu Italian Stallion), kā arī "publisku aicinājumu izraisīt agresīvu karu" (filmas par Džonu Rembo).

Savukārt muzeja filiāles direktors pauda pārliecību, ka Stallone ir īsts mākslinieks, nevis amatieris, uzsverot, ka muzejs neizstāda vāju mākslinieku darbus.

Pats Stallone izteicās, ka, ja vien varētu, labprāt nodarbotos tikai ar gleznošanu un skulptūru veidošanu.

Pirmajā dienā izstāde piesaistīja aptuveni 1000 apmeklētāju, kuriem nācās gaidīt rindā, lai aplūkotu slavenās amerikāņu kinozvaigznes gleznas.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!