Viens no pašmāju populārākajiem fotogrāfiem – Aleksandrs Sokolovs - sadarbībā ar aviokompāniju airBaltic izstrādājis ekskluzīvu kalendāru 2013. gadam, kuram pozējušas īpaši izmeklētas uzņēmuma darbinieces.

Ikgadējo kalendāru airBaltic sadarbībā ar Sokolovu veido jau otro gadu, un fotogrāfs jūtas ļoti pagodināts, ka kalendāra izstrādāšanu aviokompānija atkal uzticējusi viņam.

"Šis ir viens ekskluzīvākajiem un praktiski vienīgajiem šāda veida kalendāriem Latvijā, un tiks izplatīts airBaltic klientiem un sadarbības partneriem. Tā kā air Baltic ir viena no lielākajām aviokompānijām Latvijā, esmu pateicīgs, ka tieši man ir iespēja ar to sadarboties, realizējot arī savas mākslinieciskās ieceres," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta fotogrāfs.

Lai atrastu īpašā kalendāra modeles, Sokolovs izsludināja airBaltic darbinieču atlasi, kas pat izvērtusies sarežģītāka nekā pati fotosesija.

"Katrs airBaltic darbinieks varēja pieteikties uz kalendāra kastingu. Uz atlasi  atnāca ap simts meiteņu, turklāt viena par otru skaistākas. Man vajadzēja viņas visas novērtēt un izvēlēties, kuras fotografēšu kalendāram.

Tas bija ļoti grūti, jo meitenes ir viena vecuma kategorijā un patiešām simpātiskas. Atlase pat bija krietni sarežģītāka par pašu fotografēšanās procesu," smejas Sokolovs, piebilstot, ka arī fotosesijā nav trūcis neparedzētu grūtību.

Kalendāru veido divpadsmit fotogrāfijas, un katra no tām atbilst konkrētam gadalaikam, kā arī ceļojuma galamērķim, uz kuru lido airBaltic reisi.

Modeles  fotografētas studijā uz melna fona, kas vēlāk apstrādāts ar datorgrafikas palīdzību, tomēr fotogrāfijās redzamās virsmas, uz kurām meitenes pozē, ir īstas.

"Fotogrāfijās šoreiz mazāk izmantota attēlu mākslīgā apstrāde. Visgrūtāk bija atrast īstu zāli, kas redzama pavasara un vasaras mēnešu attēlos, jo fotografēšana notika oktobra beigās.

Tomēr zāli atradām, izrakām gabaliņu ar visu zemi un novietojām to studijā zem speciālām lampām, lai tā vēl nedēļu paaugas un kļūst vēl garāka un spilgtāka. Tāpat dabisks ir arī siens un krāsainās lapas," stāsta Sokolovs, kura fotogrāfijas oriģinālajā lielumā aplūkojamas viņa mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!