Populārais pašmāju fotogrāfs Aleksandrs Sokolovs, kurš savulaik atpazīstamību iemantojis ar vairāku sabiedrībā zināmu sieviešu iemūžināšanu, bet pēdējo mēnešu laikā radījis ne vienu vien provokatīvu fotosesiju, savas daiļrades cienītājiem piedāvā jaunu fotogrāfiju sēriju ar nosaukumu Fukušima 2012.

"Radot šo fotosesiju, iedvesmojos no Japānas atomelektrostacijas Fukušima 1 katastrofas. Manās fotogrāfijās ir attēlota pasaule pēc atomkatastrofas - pasaule, kurā cilvēki ir pārvērtušies par monstriem un daudzus skārušas slimības," izklaides portālam Mango par jauno veikumu pastāstīja pats fotogrāfs.

Veidojot fotosesiju, kurā par modelēm izvēlētas latviešu meitenes, fotogrāfs pētījis japāņu komiksus un datorspēles, lai labāk izprastu un spētu attainot "postnuclear" perioda noskaņas.

"Tā kā vēl aizvien Fukušimas reaktora procesi ir nekontrolējami, iespējams, ka tuvākā vai tālākā nākotnē pasaule un cilvēki izskatīsies tā, kādu vīziju esmu attēlojis savās fotogrāfijās," nākotnes prognozēs ne visai optimistisks ir Sokolovs, ar kura daiļradi un lielākas izšķirtspējas fotogrāfijām iespējams iepazīties arī viņa mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!