Aizvadītajās brīvdienās Nacionālajā galerijā Londonā vandalisma uzbrukumā cietusi viena no slavenākajām britu gleznām – satraukts tēvs pie tās piespraudis sava dēla fotogrāfiju.

No Pola Manninga rokas cietusi angļu romantiķa Džona Konstebla 1981. gadā radītā glezna The Hay Wain (Siena rati), ko briti sauc par nenovērtējamu un par savu nacionālo dārgumu.

Pie gleznas Mannings piespraudis sava 11 gadus vecā dēlēna bildi ar uzrakstu "Palīgā!". Apstulbušie galerijas apmeklētāji kādu laiku skatījās uz šo dīvainību, līdz vīrieti arestēja policija.

Šis incidents noticis tikai dažas stundas pēc tam, kad kāds cits vīrietis Vestminsteras abatijā bija vārdu HELP! uzkrāsojis pa virsu 160 000 mārciņu vērtajam karalienes Elizabetes II portretam.

Kā noskaidrojies, abi vandāļi ir organizācijas Fathers 4 Justice biedri, kuri cīnās par aizbildniecības tiesībām pār saviem bērniem.

"No katrām tūkstoš ģimenēm, kas ik nedēļu tiek izpostītas ģimenes tiesās, tēviem kaut kur labi redzamā vietā ir jāuzraksta vārds Help! vai arī jāpiesprauž sava bērna fotogrāfija," teikts organizācijas paziņojumā.

Arī Konstebla gleznas sadūrējs ir līdzīgās domās. "Nē nācija, ne valdība, ne kaut kāds tiesnesis, kuram nav ne jausmas, cik ļoti es mīlu savu bērnu, nedrīkst man viņu atņemt un nedrīkst aizliegt man viņu satikt," izteicies Mannings.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!