Šā gada 7. janvārī veselības ministra pienākumus sāka pildīt Daniels Pavļuts (A/P!). Nākamajā dienā notika viņa pirmā preses konference, kuru Pavļuts sāka ar vārdiem "šodien bijusi visai spraiga pirmā diena amatā…" Un ministram pār plecu lūkojās kāds līdz šim nenoskaidrots un visai spokains tēls, sajūsminot un vienlaikus biedējot konferences skatītājus. Kas tas bija?

Daniela Pavļuta 8. janvāra preses konference kļuva pat par pašmāju sociālo tīklu hitu – ļaudis sajūsminājās par amizanto skatu, ministram nopietni vēstot par Covid-19 vakcinācijas plānu, kura trūkumu dēļ premjera Krišjāņa Kariņa (JV) uzticību un līdz ar to amatu zaudēja iepriekšējā veselības ministre Ilze Viņķele (A/P!). Tiešsaistē no Veselības ministrijas (VM) uz Pavļutu lūkojās arī mazas, jocīgas un, šķiet, visu apšaubošas actiņas. Jau vēlāk publiskajā telpā izskanēja, ka glezna esot atrodama Pavļuta mājoklī, taču tā nav taisnība, – izteiksmīgā bilde atrodas VM vadības kabinetā.

Glezna kabinetā pie sienas aiz konferenču galda karājas tikai trīs mēnešus, un, visticamāk, tās mūžs ministrijā ilgāks arī nebūs, taču par to pēc brīža.

Kā glezna nonāca ministrijā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!