"Mario Kart 8 Deluxe" –
jautrība un sacensību gars gan bērniem, gan pieaugušajiem
Meties dinamiskā un piedzīvojumu pilnā braucienā "Mario Kart 8 Deluxe" – izbaudi kartingu sacīkstes jebkurā vietā un laikā, sacenties ar draugiem trasē vai izaicini viņus uz kartingu cīņu jau zināmos un jaunos cīņas laukos. Pārspēj konkurentus un izvirzies vadībā ar kādu no superspējām – izmanto jaudas palielinājumu, lai visus apsteigtu, met bruņurupuču bruņas, uguns bumbas, banānus un bumerangus vai izšļaksti kalmāru tinti, lai aizkavētu pretiniekus. Krāsaini sprādzieni, reibinošas zvaigznes un dažādi negaidīti pavērsieni spēlētājus pavada līdz pat finiša līnijai. "Mario Kart 8 Deluxe" TV ekrānā vienlaicīgi var spēlēt līdz pat četriem spēlētājiem – sacenties ar draugiem un ģimeni vai arī spēlē tiešsaistē ar cilvēkiem no visas pasaules. Raksta turpinājumā savus iespaidus par spēli atklāj Ēriks, Martins un Līga.
Ērika pieredze ar videospēlēm ir balstīta bērnības atmiņās, kad viņš mēdza spēlēt datorspēles. Iecienītākie žanri tolaik bija autosacīkstes un spēlītes, kurās notiek šaudīšanās. Viņaprāt, laba videospēle ir tāda, kas spēj aizraut, kurā darbība ir ne tikai dinamiska, bet arī saprotama. Izvēloties videospēli, viņš pirms tam iepazīstas ar citu lietotāju atsauksmēm, un svarīgs ir arī cenas faktors.

Tā kā Ēriks dod priekšroku videospēlēm, kuras var spēlēt draugu kompānijā, "Mario Kart 8 Delux" attaisnoja visas cerības – tā spēja aizraut un bija gana spraiga.

"Pamēģinot spēli, es biju pārsteigts, cik viegli un ātri spēju adaptēties. Man pašam likās, ka pēc ilgās pauzes, kuras laikā neesmu spēlējis videospēles, būšu nedaudz ierūsējis, bet beigās manis sasniegtie rezultāti bija pārsteidzoši labi! Valda stereotips, ka videospēles spēlē tikai bērni, bet šī diena pierādīja, ka arī pieaugušie var labi izklaidēties. Videospēles attīsta prasmi ātri reaģēt, domāt par vairākām lietām vienlaikus un koncentrēties. Man arī ļoti patīk spēlēt draugu kompānijā, jo tad spēlei ir papildu pievienotā vērtība – tu ne tikai esi ekrānā, bet arī kopā ar cilvēkiem," pārdomās dalās Ēriks.

Astoņus gadus vecais Martins ikdienā mēdz spēlēt videospēles un atzīst – viņam ļoti patīk šādi pavadīt savu brīvo laiku, taču vecāki ir tie, kas ne tikai rūpīgi izvēlas spēles, bet arī nosaka to, cik ilgi viņš drīkst spēlēt. Šī nebija Martina pirmā pieredze ar "Mario Kart" – iepriekš viņš to ir spēlējis savā "Nintendo Switch Lite" konsolē, kuru savulaik saņēma dāvanā Ziemassvētkos. Tiesa, traukšanos ar kartingu, banānu mētāšanu, pretinieku āzēšanu un citas delverības ar "Nintendo Switch" konsoli šoreiz varēja izbaudīt no pavisam cita skatpunkta. Kāda ir laba spēle? "Tāda, kurā ir jādomā," viņš saka.

"Man ļoti patika tas, ka varēja spēlēt ar mazu pultīti ("Joy-Con™" spēles vadības pults – red.). Man ļoti patika sacenties, bet visvairāk – mest banānu mizas pretiniekiem. Tas bija ļoti jautri un izklaidējoši. Bija interesanti pašam būvēt savu kartu un izvēlēties braucēju. Videospēles kopumā, manuprāt, arī attīsta domāšanu, palīdz kļūt gudrākam un uzzināt daudz jauna," pieredzē dalās Martins.

Līga bērnībā labprāt spēlēja videospēles un arī pieaugušā vecumā reizēm sava prieka pēc uzspēlē, taču priekšroku dod tādām, kuras var spēlēt draugu kompānijā – kopā ar bērniem vai mājas ballītē ar viesiem. Viņasprāt, laba spēle ir tāda, kas spēj aizraut un atdzīvina sacensību garu.

"Mani pārsteidza, ka spēlīte, kas ar tēliem, kartiem un visu pārējo rada iespaidu, ka tā ir šķietami bērnišķīga, patiesībā spēja aizraut ne tikai bērnu, bet arī divus pieaugušus cilvēkus. Man ļoti patika "Mario Kart"– tā bija krāšņa, raiba, tajā bija daudz izvēles iespēju, dažādas trases, kartingi un tēli. Man nevienu brīdi nebija garlaicīgi. Turklāt man patīk spēlēt kompānijā – tā ir pievienotā vērtība kādai ballītei vai pasākumam. Manuprāt, ja spēle tiek rūpīgi izvēlēta, tā var attīstīt gan domāšanu, gan arī, iespējams, fiziskās dotības un citas prasmes," tā Līga.

Ja arī tu vēlies mesties azartiskā braucienā un sacensties ar draugiem, "Mario Kart 8 Deluxe" vari iegādāties šeit:

Projekts sadarbībā ar:
Saturs:
Līga Švāne
Izstrāde:
Krišjānis Bušs
MEDIJU KOMUNIKĀCIJAS EKSPERTS:
Ieva Zeibote
Foto un video:
KMM VISUALS
Projekta vadība:
Madara Orola, Rihards Janmers
DIZAINS:
Māris Rītiņš
Redaktors:
Līga Švāne