"Nintendo Switch Sports" –
izaicini draugus, izkusties un pārspēj viņus veiklībā
Pārbaudi savas spējas, sacenties ar draugiem un izkusties septiņos dažādos sporta veidos – golfā, volejbolā, boulingā, tenisā, badmintonā vai zobenu cīņā. "Joy-Con™" jutīgās vadības pultis spēj nolasīt rokas kustības – atvēzējies, iešūpojies, sit, sper un met, lai dotos pretī uzvarai. Ar kontrolētām kustībām iespējams iegriezt boulinga bumbu trāpīgam metienam vai tenisa bumbiņu spēcīgai servei, savukārt, izmantojot vadības pulti komplektā ar "Leg Strap" kājas siksnu, raidi precīzu sitienu futbola vārtos. Spēli vienlaicīgi var spēlēt četri spēlētāji – sacenties ar draugiem un ģimeni vai spēlē tiešsaistē ar cilvēkiem no visas pasaules. Raksta turpinājumā savus iespaidus par spēli atklāj Ģirts, Raimonds un Mikus.
Ģirts aptuveni septītajā klasē sāka aizrauties ar datorspēlēm, un tolaik viņš bija iecienījis spēles, kas, kā pats saka, visticamāk, labi zināmas arī citiem viņa vienaudžiem. Kopumā viņš spēlē jau vairāk nekā 15 gadus. Viņaprāt, labā spēlē pats svarīgākais ir stāsts. Gluži kā ar grāmatu – tās vāks ir otršķirīgs, jo pats svarīgākais ir saturs. Ar labām spēlēm ir tāpat kā ar labām filmām – tās var spēlēt un skatīties atkal un atkal.

"Testējot sporta spēles, mani pārsteidza tas, cik vienkārši tām bija adaptēties. Lai gan spēlējām aktīvas spēles, kurās daudz jākustas, ierobežotā telpa netraucēja, tāpēc domāju, ka šīs spēles ļoti ērti ir spēlēt gan birojā, gan mājās. Ja runājam par lietotāja pieredzi, tas, protams, ir gaumes jautājums, taču droši varu teikt: ja kāda no šīm sporta spēlēm patīk dzīvē, visticamāk, tā patiks arī virtuāli. Šādas aktīvas spēles, manuprāt, daudz neatšķiras no galda spēlēm – šī vienkārši ir aktīvāka, bet primāri tā ir komunikācija ar draugiem un iespēja pasmieties gan par sevi, gan citiem. Spēlējot vienatnē kādu spēli ar stāstu, tu koncentrējies, nosēdi vairākas stundas. Ar šāda veida aktivitātēm nevar tā "aizpeldēt", un tās arī rada kolektīvo prieku. Tas, ka spēles domātas tikai bērniem, ir mīts. Viss atkarīgs gan no platformas, gan no spēles stāsta," tā Ģirts.

Kā stāsta Raimonds, viņš videospēles periodiski spēlē visu savu dzīvi – tās viņu vienmēr spējušas aizraut. "Amatieris neesmu," par sevi saka Raimonds, kuram vislabāk patīk spēlēt kopā ar draugiem. Viņaprāt, laba spēle ir tā, kuru var spēlēt kompānijā un kas veido kopības sajūtu.

"Sporta spēlēs mani pārsteidza manu draugu sniegums. Visas spēles bija aizraujošas, bet man pašam visvairāk patika golfs, jo tajā visvairāk varēja savstarpēji duelēties. Šodienas pieredze man ļoti patika, un es pavisam noteikti labprāt kādreiz to atkārtotu. Skalā no viens līdz desmit es dodu desmit! Šādas aktīvas spēles, manuprāt, labi attīsta koordināciju, jo ķermenim jāsadarbojas ar konsoli. Šodiena pierādīja, ka videospēles ir ļoti labs veids, kā pavadīt brīvo laiku un atpūsties kopā ar draugiem," saka Raimonds.

Mikus ar videospēlēm ir uz "tu", un garajos ziemas vakaros viņš ar tām labprāt īsina laiku. Izvēloties spēli, viņam svarīgs ir ne tikai zīmols un žanrs, bet arī tas, lai spēli būtu iespējams spēlēt tiešsaistē kopā ar draugiem. Tāpat arī būtiska nozīme ir spēles grafikai, kā arī pašai konsolei – lai tā būtu "veikla" un darbotos bez aizķerēm. Mikus ir pārliecināts, ka spēles labi attīsta iztēli un ir paredzētas ne tikai bērniem, bet arī pieaugušajiem.

"Runājot par sporta spēlēm, uzreiz varu teikt – futbols bija visgrūtākais, jo tur vajadzēja saslēgt rokas kopā ar kājām. Boulings šķita diezgan reālistisks, jo tajā bija dažādas opcijas, kā vadīt bumbu. Arī golfs bija salīdzinoši grūts, taču es uzvarēju, un uzvaras jau vienmēr spilgti paliek atmiņā. Kopumā bija ļoti interesanti, kvalitāte bija laba, kā arī konsole lieliski izsekoja kustībām – nebija situāciju, kad kustini rokas, bet ekrānā nekas nenotiek. Šādas spēles labi attīsta koordināciju, reakciju, arī kaut kādas sportiskās iemaņas noteikti dod," stāsta Mikus.

Ja arī tu vēlies izkustēties un sacensties ar draugiem veiklībā, "Nintendo Switch Sports" vari iegādāties šeit:

Projekts sadarbībā ar:
Saturs:
Līga Švāne
Izstrāde:
Krišjānis Bušs
MEDIJU KOMUNIKĀCIJAS EKSPERTS:
Ieva Zeibote
Foto un video:
KMM VISUALS
Projekta vadība:
Madara Orola, Rihards Janmers
DIZAINS:
Māris Rītiņš
Redaktors:
Līga Švāne