Foto: DELFI/Publicitātes foto

Aizvadītajā nedēļā tika izziņoti deviņi žūrijas izvēlēti pretendenti, kas Latvijas Televīzijas (LTV) rīkotā autoru un izpildītāju konkursa "Supernova 2020" fināla tiešraidē 8. februārī cīnīsies par iespēju Latviju šogad pārstāvēt "Eirovīzijā". Ilggadējais censonis Markus Riva starp finālistiem neiekļuva, un tas sadusmojis ASV dzīvojošo dīdžejmeiteni Elīnu Fūrmani, kura pazīstama arī kā Dj Ella.

Jau vēstīts, ka šogad Riva konkursā startēja ar kompozīciju "Impossible" un iekļuva starp 26 labākajiem, no kuriem žūrija pēcāk izraudzījās deviņus finālistus. Viņu vidū Rivas vārda diemžēl nebija, un mūziķa neiekļūšana nākamajā kārtā daudzus ne tikai ļoti pārsteidza un izbrīnīja, bet arī uzjautrināja, jo viņš jau daudzus gadus neatlaidīgi cīnās par iespēju tikt uz "Eirovīziju".

Daudzi mākslinieka fani virtuālajā vidē šķendējās par viņa neiekļūšanu finālā. Tiesa, daudzi arī aicināja pielūdzējus saglabāt vēsu prātu, norādot uz to, ka Rivas dziesma šogad neesot gana spēcīga un atmiņā paliekoša, tāpēc arī tā palikusi aiz strīpas.

Mākslinieka kvēlākie fani gadu no gada meklē sazvērestības teorijas par to, ka kāds apzināti mēģina iegriezt Rivam, un nu arī tuva mūziķa draudzene Elīna Fūrmane, kura pazīstama kā dīdžejmeitene Ella, ar sociālo tīklu starpniecību metusi akmeni šova producentu dārziņā.

Ella "Instagram" īsajos video stāstos, kas dzēšas pēc 24 stundām, konkursa "Supernova" producentei Ilzei Janosonei un viņas kolēģiem veltījusi visai skarbu kritiku, norādot, ka šie cilvēki ir "ar šauru redzesloku un neredz lielo kopainu".

"Katru gadu viņi turpina sūtīt māksliniekus, kas konkursam nav gatavi. Māksliniekus, kuri ir gatavi uzstāties latviešu hipsteru bāros, bet ne jau "Eirovīzijā". Manurāt, viņus ir jāatlaiž," Jansones un viņas komandas profesionalitāti apšaubījusi Ella.

Tāpat arī Ella paudusi neizpratni par to, ka no visām dziesmām tieši Rivas kompozīcija palikusi aiz strīpas, liedzot viņam iespēju pacīnīties finālā.

"Ja tu nelobētu savas personiskās intereses, varbūt tu pamanītu šī mākslinieka labās īpašības," šova producenti uzrunājusi Ella, norādot, ka viņa dziesma "Impossible" esot hits, bet tās videoklips – pasaules līmeņa šedevrs. Tāpat arī viņa atgādinājusi, ka Rivam visā pasaulē esot daudz fanu, kas viņu atbalstītu "Eirovīzijā".

Atgādinām, ka "Supernova 2020" finālā piedalīsies Samanta Tīna, Edgars Kreilis, Katrīna Dimanta, Miks Dukurs, ANNNA, "Bad Habits", DRIKSNA, Katrīna Bindere un Seleste.

Divās atlases kārtās "Supernova 2020" dalībniekus vērtēja Petri Mannonen ("Universal Music Group" vadītājs Somijā un Baltijas valstīs), Martti Vuorinen ("Universal Music Group" A&R), Sabīne Brice ("Universal Music Group" pārstāve Latvijā), Inese Saulāja ("Warner Music" pārstāve Latvijā), Liena Grīna ("LaIPA" – Latvijas Izpildītāju un Producentu apvienības izpilddirektore), Ramūnas Zilnys (Lietuvas TV kanāla "LRT" mūzikas redaktors), Maarja Merivoo-Parro (Igaunjas "Raadio 2" galvenā redaktore), Jānis Žilde (mūziķis, portāla "TVNET" galvenā redaktora vietnieks, sadaļas "KULTŪRA+" redaktors), Kaspars Zaviļeiskis (mūzikas žurnālists), Aiga Leitholde (mūzikas žurnāliste), Kaspars Mauriņš ("Latvijas Radio 2" satura galvenais redaktors), Emīls Kazakovs ("Kurzemes Radio" programmas direktors), Toms Grēviņš ("Latvijas Radio 5 – Pieci.lv" rīta šova vadītājs), Artis Dvarionas ("Radio SWH" dīdžejs), Aleksis Vilciņš ("Latvijas Radio 5 – Pieci.lv" dīdžejs), Rūdolfs Švēde ("Radio TEV" dīdžejs), Edgars Bāliņš ("Eirovīzijas" bloga "Wiwibloggs" autors, portāla "DELFI" sociālo tīklu profilu satura redaktors), Agnese Cimuška ("Latvijas Mūzikas attīstības biedrība/Latvijas Mūzikas eksports" izpilddirektore), Guna Zučika (grupas "Carnival Youth" menedžere), Ralfs Eilands (mūziķis, konkursa "Eirovīzija" dalībnieks), Miroslavs Kodis (Latvijas Eirovīzijas fanu kluba prezidents), Ieva Liepa (grupas "Prāta Vētra" preses un mārketinga menedžere), Līga Andžāne (konkursa "Supernova" un Latvijas delegācijas "Eirovīzijā" komunikācijas vadītāja), Pēteris Krievkalns (konkursa "Supernova" radošais direktors) un Ilze Jansone (konkursa "Supernova" producente).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!