Foto: Publicitātes foto

Trauksmainais "Supernovas" laiks uzņem apgriezienus, un pēc aizvadītā pirmā pusfināla esam gatavi novērtēt otrā pusfināla dalībniekus. Jau šovakar noskaidrosies pilns LTV rīkotā autoru un izpildītāju konkursa "Supernova 2019" fināla dalībnieku saraksts. Par iekļūšanu tajā cīnīsies astoņi dalībnieki. Kuriem ir lielākās izredzes, kurš varētu parūpēties par pārsteigumu un kuram jāvēl veiksmi nākamgad?

Ne velti otrais pusfināls uzskatāms par nedaudz spēcīgāku nekā pirmais, un šajā prognozēt iznākumu ir nedaudz grūtāk. Par īstu favorītu nevar nosaukt nevienu no otrajā pusfinālā startējošajiem, un tas mums sola īpaši interesantu vakaru.

Finālā puslīdz droši vajadzētu nonākt grupai "Dziļi Violets", kas kopā ar Kozmenu izpildīs amizanto dziesmu "Tautasdziesma". Skaņdarbā apvienota Kozmena franču valodas improvizācija ar vārdu spēlēm angļu-latviešu valodā, un domājams, ka skatītāju iemīļotie mākslinieki ar šo humora dziesmu spēs uzrunāt ļoti daudzus.

Protams, varētu diskutēt, vai Eiropa novērtēs smalko humoru, jo mēs labi atceramies, kā beidzās pēdējā reize ar jokošanos latviešu valodā uz "Eirovīzijas" skatuves un kūku cepšanu. Šķiet, ka arī paši mākslinieki jūtas ar vienu kāju jau iekāpuši finālā, jo dziesmas videoklipu vēl nav publicējuši, lai gan sociālajos tīklos redzētā informācija liecina, ka klips tiek gatavots ne pa jokam.


Mākslinieks, kurš pelnījis atsevišķu nodaļu "Supernovas" vēstures grāmatā, protams, ir Markus Riva. Jā, par viņu jokoja un jokos daudz, un atliek vien apbrīnot viņa centību mēģināt vēlreiz un vēlreiz nonākt uz "Eirovīzijas" lielās skatuves – šaubu nav, ka tā reize nav aiz kalniem.

Brāļi Olseni savulaik lielo finālu sasniedza ar septīto reizi, un cerēsim, ka mūs gaida līdzīgs stāsts. Jādomā, ka Markus aizsniegsies līdz "Supernovas" finālam, un, lai gan viņa dziesma šogad lielas cerības viņam nesola, Markus vienmēr pārsteidz ar pārdomātu priekšnesumu, un arī balss viņam nenotrīcēs.


Neliels pārsteigums bija arī pieredzējušās grupas "Double Faced Eels" dalība "Supernovā", un šķiet, ka arī viņu dziesmu šogad mēs dzirdēsim divreiz. "X Faktora" pieredzi baudījušais solists Reinis Straume lieliski piestāv šai dziesmai, kurā viņam ir iespēja izrādīt savu roķīgo vokālu no visām pusēm. Daudzi "Supernovas" fani Eiropā norāda, ka tieši šai dziesmai būtu jāpārstāv Latviju "Eirovīzijā", un nebūtu milzīgs pārsteigums, ja tā arī notiktu.


Vēl Viena "X-Faktora" skolas audzēkne Adriana Miglāne, kura pieredzi smēlusies arī Lietuvas TV šovos, centīsies iekarot klausītāju sirdis ar lipīgu deju hitu, kurš, šķiet, ir radīts tieši, lai atbilstu "Eirovīzijas" standartiem. Viss ir kārtībā, taču dziesmai trūkst tā "X Faktora", lai tā paliktu atmiņā kā kaut kas īpašs un nešaubīgi iegūtu skatītāju un žūrijas atzinību. Adriana varētu nonākt finālā, taču nebūtu liels pārsteigums, ja viņa paliktu nedaudz "aiz strīpas".


Grupa "Carousel" šajā pusfinālā uzrunās mierīgās un rāmās mūzikas cienītājus – kaut kas uz Noras Džonsas pusi, bez ārkārtīgi sarežģītām niansēm, viegli un patīkami. Tie skatītāji, kuri "Supernovu" ieslēgs tikai, lai pārliecinātos, ka "tur tak nekā laba nav", visticamāk, tieši šo dziesmu iekļaus savā ikdienas dziesmu vācelītē un atskaņos saulainos svētdienu rītos. Ja šie cilvēki atradīs sevī spēku arī nobalsot, "Karuselim" ir visas iespējas griezties arī 16. maija vakarā.


Otrajā pusfinālā dalību ņems arī mākslinieki Kristiāna, "Laika Upe" un Krisiāna Pastare (Peress). Šo mūziķu izredzes nonākt "Supernovas" finālā vērtējamas nedaudz zemāk, taču kas gan būtu dziesmu konkurss bez kāda negaidīta pavērsiena. Atcerēsimies kaut vai pērnā gada negaidītos pusfinālu rezultātus.

Tāpat arī atcerēsimies, ka pusfinālos diezgan liela teikšana ir arī žūrijai un pārliecinošs dziedājums var ņemt virsroku pār nepārdomātu šovu. Lai kā arī nebūtu – sagatavojam uzkodas un dzērienus, sagatavojam tvitteri ar tēmturi "#LTVSupernova" un baudām izklaides pilnu vakaru!

"Supernova" otrais pusfināls kanālā LTV1 startēs pulksten 21.25.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!