Foto: Publicitātes foto

Klāt trauksmainais februāris, kas daudzām sirdīm liek pukstēt straujāk ne tikai tāpēc, ka "Arēnā Rīga" koncertēs Dons, bet arī tāpēc, ka Latvija izraudzīsies savu "Eirovīzijas" pārstāvi. Sestdienas, 3. februāra, vakarā norisināsies Latvijas Televīzijas autoru un izpildītāju konkursa "Supernova" pirmais pusfināls, kurā uzstāsies septiņi dalībnieki.

No 21 pretendenta tikai viens pucēsies uz Lisabonu, un šogad cīņa par vietu uz lielās skatuves būs īpaši sīva, tāpēc raudzīsim noskaidrot, kuri ir lielākie favorīti.

Ja pēdējos trīs gados '"Supernovas" līderis bija zināms jau pirms pusfināliem, tad šajā sezonā tāda izteikta favorīta nav, tāpēc varam sagaidīt, ka dalībnieki jo īpaši centīsies pārsteigt ar uzrunājošiem priekšnesumiem un pārliecinošu vokālo izpildījumu.

Viens no favorītiem būs "X Faktora" zvaigzne Edgars Kreilis. Viņa skarbais bērnības stāsts, kas izdziedāts dziesmā "Younger Days" ir pietiekami lipīgs, lai iepatiktos "Supernovas" skatītājiem, bet viņa pieredze dažāda līmeņa TV šovos noteikti dos krietnu devu pārliecības un nelielas priekšrocības skatītāju balsojumā. Šim puisim viss ir kārtībā gan ar balsi, gan ar attieksmi, un, ja šogad būs vairāk piedomāts pie priekšnesuma, viņam ir visas iespējas.

Kā otrs favorīts jāmin latviešu izcelsmes brazīliešu dziedātāja Laura Rizzotto, kura pēkšņi uzradusies pie mums kā no zila gaisa un ir gatava pārstāvēt Latviju uz lielās skatuves. Šeit ir viss, ko vajag – ievērojama pieredze mūzikas lauciņā, labs izpildījums un, kas vēl svarīgāk, labs mārketings un PR. Jau kādu laiku atpakaļ "YouTube" tīklā visai cītīgi griezās reklāma ar viņas "Supernovas" dziesmu, liekot tai jau laicīgi iesēsties mūsu galvās. Līdz šai dienai abi rullīši ar Lauras dziesmu kopā savākuši ap 150 tūkstošiem skatījumu, ievērojami apsteidzot pārējos "Supernovas" dalībniekus.

Trešais favorīts ir līdz šim nekur nedzirdētā MADARA, jeb Madara Fogelmane, kas pārsteigs skatītājus ar īpaši dvēselisku dziesmu "Esamība". Viņa pati uz skatuves izpildīs gan čella partiju, gan solistes lomu, un, kas būtiski, dziesma būs latviešu valodā. Daudzi teiks, ka nav jēgas sūtīt uz Eiropu dziesmu latviešu mēlē, bet no otras puses – vai tā nebūtu izcila dāvana Latvijai simtgadē? Turklāt pēdējie gadi pierāda, ka "Eirovīzijas" priekšnesumi tīri labi spēj uzrunāt vidējo eiropieti arī caur portugāļu un Krimas tatāru valodu. Daudzi ārzemju eksperti un "Eirovīzijas" fani jau izteikušies, ka šī ir vienīgā Latvijas iespēja šogad izcelties ar kaut ko neredzētu.

Bez šiem trīs noteikti jāizceļ arī Katrine Lukins, kurai ir "Supernovas" fināla cienīga dziesma, Katrīna Gupalo, kas atklās pirmo pusfinālu ar toksisku priekšnesumu, un noteikti arī meiteņu elki "Sudden Lights", kuriem ir potenciāls kļūt par šī pasākuma lielāko atklājumu un jau pavisam tuvā nākotnē kļūt par vienu no pieprasītākajām pašmāju grupām.

Šis viss, protams, ir tikai teorētiski, jo visu izšķirs priekšnesums, tērpi, pareizais zvaigžņu stāvoklis, kā arī žūrijas un skatītāju noskaņojums. Domājams, ka daudziem vēl labi atmiņā palicis 2014. gads, kad visi eksperti, bukmeikeri, fani un ekstrasensi prognozēja Dona triumfu, taču uz Kopenhāgenu devās "Ārzemnieki" ar "Cep kūku".
Foto: Picture Agency
Jau vēstīts, ka šogad būs trīs pusfināli, no kuriem "Supernovas" finālā, kas notiks 24. februārī, katru nedēļu iekļūs tikai divi dalībnieki no septiņiem. Pirmajā konkursa tiešraidē 3. februāra vakarā uz skatuves kāps septiņi izpildītāji, ar kuriem sīkāk iespējams iepazīties šeit.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!