Foto: F64

Noslēgusies dziesmu iesniegšana un izpildītāju ieteikšanās Latvijas Televīzijas izsludinātajam konkursam "Supernova 2017", un interese par iespēju tikt uz "Eirovīzijas" konkursu bijusi liela.

Kā vēsta konkursa veidotāji, šogad tika iesniegtas 168 dziesmas un dalību pieteica 89 izpildītāji.

Salīdzinot ar pirmajiem diviem konkursa gadiem, gan dziesmu, gan izpildītāju skaits ir audzis. Pirmajā gadā tika iesniegtas 98 dziesmas, izpildītāju skaits bija 123, bet pērn – 120 dziesmas un 88 izpildītāji.

"Supernova 2017" producente Ilze Jansone ir gandarīta par saņemto pieteikumu skaitu.

"Lielāka aktivitāte bija jūtama jau pieteikšanās laikā. Lielo dziesmu skaitu uztveru arī kā autoru novērtējumu konkursam un mūsu komandas līdz šim iegudītajam darbam tā veidošanā. Tas motivē rast arvien jaunus sadarbības partnerus un platformas, kurās Latvijas autoriem un izpildītājiem sevi parādīt, veidot konkursu vēl plašāku un pieejamu dažādos kanālos, lielākai auditorijai," sola Jansone.

Šobrīd tiek pārbaudīts, vai saņemtie pieteikumi atbilst nolikumam un ir iesniegta visa nepieciešamā informācija, pēc tam savu darbu sāks žūrija, atlasot tos 40 līdz 50 dalībniekus, kuri novembra beigās tiks aicināti uz noklausīšanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!