Foto: LETA

7. decembrī noslēdzās pieteikšanās Latvijas Televīzijas dziesmu konkursam "Supernova 2022". Pārspēts līdzšinējais pieteikumu skaita rekords – šogad iesniegtas 130 dziesmas. Konkursa uzvarētājs
iegūs iespēju piedalīties starptautiskajā "Eirovīzijas" dziesmu konkursā, kas notiks 2022. gada maijā
Turīnā, Itālijā.

"Žanriski šis noteikti ir visbagātākais "Supernovas" gads! Konkursam pieteiktas dziesmas popa, tautas mūzikas, elektroniskās mūzikas un pat smagā roka stilā. Nacionālājā "Eirovīzijas" atlasē gatavi piedalīties mūziķi, kuru vārdi pārsteigs ikvienu skatītāju un konkursa fanu – negaidīti daudz pašmāju mūziķu, dziedošie aktieri, arī ārpus Latvijas dzīvojošie tautieši. Dziesmu pieteicēju vidū ir arī mākslinieki, kuri reiz jau pārstāvējuši Latviju "Eirovīzijā"," portālam "Delfi" teic Agnese Štrause-Kubliņa, LTV Bērnu, jauniešu un izklaides raidījumu redakcijas vadītāja.

Līdz šī gada beigām dziesmu un izpildītāju iekļūšanu "Supernova 2022" televīzijas pārraidēs noteiks LTV izvēlētā žūrija, vērtējot dziesmas uzbūvi – oriģinalitāti, aranžējumu, vēstījumu, atbilstību mūsdienu tirgus tendencēm, kā arī dziesmas un konkursa dalībnieka iespējas un potenciālu konkurēt starptautiskajā popmūzikas tirgū, izpildītāja vokālās spējas, personību un iepriekšējos sasniegumus nozarē, arī potenciālu gūt sasniegumus nākotnē.

Dziesmas publiskai vērtēšanai būs pieejamas janvārī. "Supernova" televīzijas šovi Latvijas Televīzijā gaidāmi 2022. gada februārī.

Dziesmu konkursa mērķis ir atrast spožu mākslinieku un populārās mūzikas skaņdarbu, kas varētu pārstāvēt Latviju vērienīgajā "Eirovīzijas" dziesmu konkursā (pusfināli notiks 10. un 12. maijā, fināls – 14. maijā).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!