Foto: Lauris Vīksne

Sestdien Latvijas Televīzijas rīkotajā konkursā "Supernova 2020" laurus plūca Samanta Tīna, kurai šis bija jau sestais mēģinājums tikt uz starptautisko dziesmu festivālu "Eirovīzija". Ar priekšnesumu "Still Breathing" viņai tas izdevās – TV skatītāji balsojumā šo dziesmu atzina par vispiemērotāko skaņdarbu "Eirovīzijai", kas maijā notiks Roterdamā, Nīderlandē.

Samanta Tīna "Supernova" konkursā uzvarējusi ar dziesmu, kam pati ir mūzikas autore, bet vārdus sacerēja Aminata Savadogo, kura pirms vairākiem gadiem visnotaļ labi Latviju pārstāvēja "Eirovīzijā".

"Still Breathing" nav pavisam klasisks "Eirovīzijas" gabals. Dziesma ir trepa žanrā, ar savdabīgiem kompozīcijas elementiem. Sociālajos tīklos ne viens vien TV skatītājs norādīja, ka dziesmas lielākā veiksme ir Samantas Tīnas ārkārtīgi spēcīgā balss, un tas būšot ļoti svarīgi konkursā Roterdamā.

Ņemot vērā, ka izvēli "Supernovā" noteica skatītaji, zvanot vai internetā balsojot par sev tīkamāko dziesmu, šogad, atšķirībā no citiem gadiem, sociālajos tīklos lasāms daudz knapāks "dusmu vilnis" par uzvarējušo dziesmu. Jo īsti jau nav, uz ko dusmoties.

Taču soctīklotāji pamanījuši arī, viņuprāt, nepilnības Samantas Tīnas priekšnesumā. Spraiga diskusija izvērtās vietnē "Twitter" zem ieraksta, ka esot ļoti grūti uztvert dziesmas tekstu. Pat tiktāl, ka neesot saprotams neviens vārds:

Tomēr skatītāji ļoti novērtēja "Still Breathing" interesanto priekšnesumu, kas, kā izteicās arī kāds no žūrijas ekspertiem, bijis augsta līmeņa šova numurs. Tam piekrīt arī liela daļa skatītāju – sak, ar šo Latvija kaunā nekritīs.

Tiesa, ne visiem Latvijas izvēle patīk.


Cilvēki neskopojās arī ar asprātībām par TV ekrānā redzamo. Ironiski par sevi pajokoja DJ Rudd, kurš iepriekšējos gados bija "Supernovas" žūrijas sastāvā, bet šogad ne.

Bet pieredzējušie "Supernovas" vērotāji jau zina, ka šo pasākumu visinteresantāk ir vērot LTV7 kanālā, kur tas tiek piedāvāds ar surdotulkojumu:

Svētdienas pēcpusdienā Latvijas Televīzija publiskoja balsojuma datus:

"Delfi" jau vēstīja, ka 8. februāra vakarā konkursā "Supernova 2020" startēja kopskaitā deviņas dziesmas, uzvarot Samantas Tīnas "Still Breathing". Šis priekšnesums apsteidza pārējos iepriekš atlasītos konkursa finālistus, otrajā vietā atstājot Katrīnu Dimantu ar dziesmu "Heart Beats", bet trešajā - mūziķi "Annna" ar dziesmu "Polyester".

Par ceļazīmi uz Eirovīzijas dziesmu konkursu Roterdamā cīnījās arī Miks Dukurs ar dziesmu "I'm Falling For You", grupa "Bad Habits" ar dziesmu "Sail With You", Seleste ar dziesmu "Like Me", Edgars Kreilis ar dziesmu "Tridymite", Katrīna Bindere ar dziesmu "I Will Break Your Heart" un dziedātājs "Driksna" ar dziesmu "Stay".

Šogad konkursa uzvarētāju pilnībā noteica skatītāju balsojums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!