Foto: Publicitātes foto

Sestdienas, 8. februāra, vakarā pulksten 21.25 kanālā LTV1 tiks dots starts Latvijas Televīzijas rīkotā autoru un izpildītāju konkursa "Supernova 2020" finālam, kurā deviņi mākslinieki sacentīsies par iespēju Latviju šogad pārstāvēt 65. "Eirovīzijas" dziesmu konkursā, kas maijā notiks Roterdamā, Nīderlandē. Portāls "Delfi" ap pulksten 21 sāks teksta tiešraidi, kurā lasītāji varēs sekot līdzi finālā notiekošajam un aktuālākajai informācijai, kā arī uzzināt, ko sociālajos tīklos runā "dīvāna eksperti".

Atšķirībā no citiem gadiem, šoreiz mūs sagaida neviltota intriga, jo izteikta līdera šogad nav. Līdzīgi ir atzinuši arī eksperti un "Eirovīzijas" fani no visas Eiropas. Visu izšķirs fināla šovs, pašu dalībnieku izdoma, zvaigžņu stāvoklis un skatītāju garastāvoklis.

Par vienu no favorītiem droši varam uzskatīt pieredzējušo Samantu Tīnu, kuras priekšnesums manāmi izceļas uz pārējo dalībnieku fona. Pat ārzemju ekspertiem ir grūti nosaukt dziesmas stilu, bet ļoti atzinīgi tiek novērtēts dziesmas plūdums, kurā kulminācijas seko viena pēc otras. Jācer, ka līdz finālam Samanta būs tikusi galā ar visai pabriesmīgo angļu valodas izrunu, kas manāmi cirtās ausīs priekšatlasē, un būs padomājusi par intensīvu gaismu šovu, kas ļoti piestāvētu enerģiskajam priekšnesumam. Nevaram gan būt droši, ka Samantas numurs būs pa prātam visu vecumu auditorijai – domājams, ka konservatīvākas mūzikas piekritēji nebūs paši lielākie Samantas atbalstītāji.
Reiz jau uz "Eirovīzijas" skatuves pabijusī Katrīna Dimanta ar savu džeza noskaņās ieturēto un nebēdnīgi lustīgo dziesmu arī atradīs dzirdīgas ausis. Nenoliedzami, dziesma ir lipīga un savā ziņā atšķirīga no citiem priekšnesumiem, un nav izslēgts, ka viņai jau otro reizi izdosies pārsteidzoša uzvara nacionālajā atlasē. Arī ārzemju eksperti atzīst, ka dziesma neatstāj vienaldzīgu – daļa šo skaņdarbu slavē, bet daļa nevar ciest.
Grupa "Bad Habits" ir vienīgais ansamblis, kas šogad kāps uz "Supernovas" fināla skatuves un noteikti ir pieskaitāmi pie vakara favorītiem. Domājams, ka daudzi šajā deju mūzikas un popsīgu bītu piesātiātajā pasākumā dos priekšroku akustiskās ģitāras skaņām un smeldzīgi piesmakušam solista vokālam. Lielu lomu arī šeit var spēlēt gaismas, kameru darbs un izpildījums, jo ar trīs ģitāristiem un bungām uzvarai varētu nepietikt.
Šī gada "melnais zirdziņš" cīņā par augstu vietu var izrādīties Nīderlandē dzīvojošā dziedātāja ANNNA, kuras dziesma "Polyester" vēsta par sabiedrībā aktuālām tēmām. Dzirdēts, ka viņa izvērsusi visai plašu reklāmas kampaņu Nīderlandē, kur izpelnījusies desmitiem publikāciju vietējos medijos. Nav gan skaidrs, kā tieši šīs publikācijas varētu palīdzēt iegūt balsis "Supernovā", taču Billijas Ailišas stilā ieturētajam skaņdarbam atradīsies fani arī par spīti tam, ka dziesma ir visai garlaicīga.

Pārējo dalībnieku iespraukšanās pirmajā trijniekā būtu uzskatāma par lielu pārsteigumu. Katrīnas Binderes un Mika Dukura dziesmas varētu izrādīties pārāk garlaicīgas, lai izceltos lielajā finālā, arī jaunā Selestes īstais gads vēl ir tikai priekšā, bet pieredzējušie DRIKSNA un Edgars Kreilis varēs lieku reizi izbaudīt iemeslu pagozēties TV ekrānā.

Kopumā jāsecina, ka mūs sagaida diezgan aizraujošs fināls, jo, pusfinālu neesamības dēļ vēl nevienam dalībniekam neesam redzējuši pilno priekšnesumu, un, kā zināms, bieži vien tieši sagatavotais šovs spēlē milzīgu lomu skatītāju sirds iekarošanai. Tā kā uzvarētāju noteiks tikai un vienīgi skatītāju balsojums, nav izslēgts, ka vien dažas balsis izlems ceļazīmes likteni. Tāpēc aicinu gatavoties šim svētvakaram pēc pilnas programmas – ar lielisku kompāniju, uzkodu kalnu, dzērieniem, atvērtu tvitteri, sagatavotu telefonu balsošanai un ļoti labu garastāvokli. Ar visiem finālistiem var iepazīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!