Foto: Picture Agency

Starp Latvijas Televīzijas dziesmu konkursa "Supernova" finālistiem īpaši izceļas Santa Daņeļeviča (attēlā) – meitene, kura konkursā startē ar Dievam veltītu dziesmu "Your Breath" un arī intervijās neslēpj, ka vēlas no skatuves slavēt Dieva varenību. Tagad tapis zināms, ka viņa ir "Jaunās paaudzes" draudzē.

"Jā, man nav, ko slēpt – Aleksejs Ļedjajevs ir mans mācītājs un es apmeklēju viņa draudzi, bet es neesmu atkarīga no kāda cilvēka," sarunā ar "Delfi Izklaidi" atklāj Santa.

Ceļš pie "Jaunās paaudzes" bijis likumsakarīgs – Santas vecāki ir tās locekļi, un meitene jau no mazotnes apmeklējusi draudzes sprediķus.

"Es izaugu ar Ļedjajeva sprediķiem," neslēpj dziedātāja.

Jaunā skatuves māksliniece gan uzsver – konkursā "Supernova" viņu atbalsta ne tikai "Jaunā paaudze", bet arī katoļu baznīca.

"Mani ir svētījis un visādos veidos atbalsta arī Romas katoļu baznīcas kardināls Jānis Pujats," pastāsta Santa un saka lielu paldies gan viņam, gan savam mācītājam Ļedjajevam par viņai sniegto atbalstu.

Dziedātāja, kura kļuvusi par īstu "Supernovas" sensāciju, daudziem par pārsteigumu ne tikai kvalificējoties pusfinālam, bet arī tiekot finālā, gan vēlas nodalīt savu piederību "Jaunajai paaudzei" no konkursa.

"Ar šo dziesmu un priekšnesuma atmosfēru gribu vēstīt Dieva vārdu, nevis slavēt draudzi, sevi vai kādu cilvēku. Es dziedu par Dievu, kurš ir varens, un uzskatu, ka šāds konkurss ir laba iespēja viņa vārdu vēstīt daudz lielākai auditorijai," sarunā uzsver Santa, norādot, ka tāpēc arī agrāk nav stāstījusi par savu piederību "Jaunajai paaudzei".

"Jaunā paaudze" ir viena no ietekmīgākajām reliģiskajām sektām Latvijā, un tās vadītājam Ļedjajevam savulaik piedēvēta arī ievērojama politiska ietekme.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!