Foto: Privātais arhīvs

Konkursa "Supernova" pusfinālists, dziedātājs Lauris Valters par tiesībām pārstāvēt Latviju "Eirovīzijā" cīnās ar paša radītu dziesmu "Magic Years", kas ir veltījums viņai mīļotajai sievietei Vitai (abi attēlā). Pirmajā ceturtdaļfinālā kompozīcija iekaroja gan žūrijas, gan skatītāju simpātijas, un fināla gaidās tā tiek minēta kā viena no ticamākajām kandidātēm, kas iegūs ceļazīmi uz Ukrainā notiekošo starptautisko konkursu.

Sarunā ar "Delfi Izklaidi" Lauris pastāsta, ka ar Vitu ir pazīstams vairāk nekā sešus gadus, taču romantiskas attiecības abiem izveidojušās 2013. gada aprīlī.

"Bija ļoti agrs un brīnišķīgs pavasaris – tas bija mūsu laiks. Mēs satikāmies Krišjāņa Barona un Lāčplēša ielas stūrī, agrāk tur bija autostāvieta. Es viņai uzdāvināju narcišu pušķi, vakara turpinājums notika ierakstu studijā, kur man vajadzēja ierakstīt vienu dziesmu. Bet vēlāk vakarā sekoja vakariņas," abu pirmo romantisko satikšanos atminas Lauris. Iepriekš viņš Vitu bija iepazinis, kontaktējoties ar sievietes mammu Intu.

"Ar Intu iepazinos jau 2010. gadā, un mūsu dzīves ceļus saveda kopā ezotērika, par kuru abi aktīvi interesējāmies. Sanāca gandrīz kā anekdotē – ar savu sievasmāti iepazinos ātrāk nekā ar sievu. Vita tajā laikā dzīvoja Vācijā, bija pat tā, ka kopā ar viņas mammu braucu uz Vāciju muzicēt ārzemju latviešiem un nakšņoju pie Vitas. Nejauši tikāmies arī tajās reizēs, kad viņa ciemojās Latvijā," liktenīgos mirkļus atminas Lauris. Simpātijas abu starpā izveidojušās strauji un organiski, bijusi sajūta, ka abi ir sen pazīstami.

"Mums arī katram ir bijušas līdzīgas mīlas mokas jeb pagātnes attiecības. Patiesībā Vita manā dzīvē ienāca pēc ilgāka perioda, kad biju viens. Tik ļoti pārdzīvoju par iepriekšējo attiecību neveiksmi, ka ilgus gadus nespēju izveidot jaunas attiecības. Ja tā atskatās, gandrīz visas manas dziesmas bija par nelaimīgu mīlestību," atklāts ir Lauris.

Pēc sešu gadu prombūtnes Vācijā un jauno attiecību uzplaukuma viņa Vita nolēmusi atgriezties Latvijā, un abi pārcēlušies dzīvot uz māju Lielvārdē. Mīlestības vārdā Lauris "upurējis" savu vecpuiša dzīvokli Rīgā, kurā nodzīvojis vairākus gadus. Abu savienību papildina divas atvases, kuras ir no Vitas iepriekšējām attiecībām – 5 gadus vecā Anna un 7 gadus vecais Gabriels.

"Nu jau trīs ar pusi gadus esmu viņiem tētis," savu lomu abu bērnu dzīvē ir sapratis Lauris, taču nākotnē viņš labprāt gribētu vismaz vēl divus bērnus. Jau šogad ieplānotas dziedātāja un Vitas kāzas, par kurām abi sākuši domāt pusgadu pēc pirmā liktenīgā randiņa.

"Bildinājums notika mūsu ceļojuma laikā Barselonā – slavenās Svētās Ģimenes baznīcas tornī. Parasti tur ir pilns ar tūristiem, bet šoreiz paveicās, ka mēs tur bijām divatā un iztikām bez liekiem skatītājiem," skaisto notikumu atminas Lauris un piebilst, ka šis mirklis piedzīvots 2013. gada 8. oktobrī, Vitas dzimšanas dienā.

Lauris ļoti lepojas ar savu mīļoto sievieti un visvairāk viņā ciena pastāvību, neatkarību un "mugurkaulu".

"Vienlaikus viņa ir ģimenes cilvēks. Arī ļoti radoša. Vitai padodas izgatavot ļoti skaistas lietas. Piemēram, tauriņš, kuru biju uzlicis, uzstājoties "Supernovas" atlasē, ir viņas roku darbs. Tas ir izveidots no manas ģitāras vecajām stīgām," ar savas mīļotās veikumu un atbalstu konkursā lepojas Lauris.

Latvijas televīzijas rīkotajā "Eirovīzijas" dziesmas atlases konkursā "Supernova" mūziķis pagaidām ir iekļuvis pusfinālā, un savas izredzes uzvarēt viņš vērtē ar pozitīvām cerībām.

"Es būšu ļoti priecīgs un pateicīgs, ja izdosies tikt uz Ukrainu un "Eirovīzijā" pārstāvēt Latviju. Šobrīd man ir ļoti interesanti kāpt uz skatuves un piedalīties atlases kārtās, jo sākumā bukmeikeri un cilvēki no malas manas spējas novērtēja ļoti zemu, apgalvojot, ka es netikšu pat ceturtdaļfinālā," pierādījis visiem pretējo jūtas Lauris un smejoties piesauc kādu, iespējams, liktenīgu zīmi izrādās Vitas tēvs pēc tautības ir ukrainis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!