Foto: Lauris Vīksne

Aizvadītās nedēļas izskaņā noslēdzās konkurss "Supernova 2019", kurā triumfēja duets "Carousel" ar dziesmu "That Night". Tiesa, skatītāji abos pusfinālos un lielajā finālā vērtēja ne tikai dalībnieku vokālās dotības, bet arī vizuālo tēlu, un daži tērpi sociālajos tīklos tika īpaši aprunāti.

"Delfi Izklaide" apkopoja spilgtākos "Supernovas" konkursa tērpus, kurus "dīvāna eksperti" visvairāk apsprieda gan sociālajos tīklos, gan komentāros.

'Matrix' Riva

Foto: Lauris Vīksne

Konkursa "Supernova 2019" otrās vietas ieguvējs Markus Riva, kuram jau sesto reizi gar degunu gāja iespēja braukt uz "Eirovīziju", bija sagatavojis vienu no spilgtākajiem un arī pārdomātākajiem priekšnesumiem šajā konkursa sezonā.

Arī Rivas tērps izcēlās uz citu dalībnieku izvēlēto štātīšu fona. Mūziķis savam skatuves tēlam bija iedvesmojies no leģendārās filmas "Matrix", kas šogad svin 20 gadu jubileju.

Sociālo tīklu lietotāji mētelī un lateksa biksēs tērptajam Rivam pat piešķīra jaunu skatuves vārdu – "Matrix" Riva.

Priekšnesuma laikā pusfinālā un arī finālā mūziķis no mēteļa atbrīvojās, skatītājiem atklājot kaut ko līdzīgu ieroču vestei, un arī te ļaudis naski steidza jokot, prātojot, ka Rivam, iespējams, pēc koncerta jāsteidz uz kādu slepenu pasaules glābšanas operāciju.

Plikpēdis sarkanā

Foto: Lauris Vīksne

Krietna kritikas deva pirmajā pusfinālā lija pār dziedātāja Aleksa Silvera galvu. Jauneklis uz skatuves kāpa sarkanā kostīmiņā un plikām pēdām. Tāpat arī viņa priekšnesumu izdaiļoja dejotāja.

Žūrija nebija pārāk lielā sajūsmā par redzēto, un īpaši atklāts pret Aleksu bija žūrijas pārstāvis Ralfs Eilands, kurš atzina – priekšnesums viņam šķitis uzjautrinošs un klišejām pārbagāts.

Silvers krita arī virtuālo stila ekspertu nežēlastībā, un komentētāji gandrīz nemaz neizteicās par puiša dziesmu vai vokālajām dotībām, visu uzmanību veltot tikai viņa kolorītajam skatuves tēlam un plikajām pēdām.

Mūžīgā ādas jaka

Foto: Lauris Vīksne

Pirmajā pusfinālā uz skatuves kāpa arī Edgars Kreilis un Aivo Oskis, kuriem izdevās izcīnīt ceļazīmi uz lielo finālu. Abi šogad "Supernovā" bija pieturējušies pie jau pārbaudītām vērtībām – puiši uz skatuves kāpa ādas jakās, kas, kā novērojuši daudzi "Eirovīzijas" fani, jau vairākus gadus ir stiprā dzimuma pārstāvju jājamzirdziņš konkursā.

Jāatzīmē, ka apsēstību ar ādas jakām pašmāju "Eirovīzijas" atlasēs pirms pāris gadiem aizsāka dziedātājs Justs, un kopš tā laika ne viens vien censonis sekojis viņa pēdās, cerot, ka ādas jaka nesīs veiksmi.

Tiesa, skatītāji sprieda, ka ādas jaka ir viens no garlaicīgākajiem un paredzamākajiem apģērba gabaliem ne tikai "Supernovā", bet arī "Eirovīzijā" kopumā, un ne visi par Edgara un Aivo tēlu bija stāvā sajūsmā.

Turklāt pirmajā pusfinālā grima mākslinieks Edgara seju bija dāsni izkrāsojis ar bronzeri, un arī par dziedātāja iezīmētajiem vaigu kauliem ļaudīm bija gana daudz, ko teikt.

Apspriestākais dekoltē

Foto: Lauris Vīksne

Dueta "Carousel" soliste Sabīne Žuga "Supernovas" finālā uzstājās elegantā, melnā kleitā ar mežģīņu ielaidumiem un uz skatuves nodemonstrēja nesamudrītas gaumes paraugstundu.

Savukārt otrajā pusfinālā solistes vizuālais tēls bija krietni spilgtāks un arī atklātāks, un gana daudzi par to izteicās komentāros.

Pusfinālā Sabīne uz skatuves kāpa garā, zaļā vakarkleitā ar skatienus piesaistošu dekoltē izgriezumu, un, kā liecināja ļaužu komentāri sociālajos tīklos, reti kurš spēja atraut acis no tērpa izgriezuma.

Kozmens bez apakšbiksēm

Foto: Lauris Vīksne

Ar kolorītu skatuves tēlu priecēja grupa "Dziļi violets" un Kozmens, kurš uz skatuves kāpa kiltos. Tikmēr pārējie viņa kolēģi finālā gozējās elegantos uzvalciņos.

Jau no paša sākuma muzikālās apvienības pozicionētais tēls un dziesma izpelnījās pretrunīgu vērtējumu – tai netrūka dedzīgu atbalstītāju un arī nelabvēļu. Turklāt zināmu mulsumu raisīja arī fakts, ka Kozmens uzstājas kiltos.

Pusfinālā lielu skatītāju uzmanību izpelnījās arī Kozmena paziņojums, ka īsti veči zem kiltiem nevelkot apakšbikses, un piebilde, ka arī pārējie kolēģi, kuri bija tērpušies biksēs, ar viņu šajā vakarā esot solidarizējušies.

Džinsenes no 2009. gada

Foto: Lauris Vīksne

Arī dziedātāja Samanta Tīna "Supernovā" priecēja ar ļoti pārdomātu skatuves tēlu, kas pusfinālā tika arī nedaudz pamainīts.

Gana lielu uzmanību pusfinālā izpelnījās Tīnas džinsu bikses, un lāča pakalpojumu viņai izdarīja mūziķis Ralfs Eilands, kurš pieņēma radio personības Kaspara Breidaka izaicinājumu tiešraidē pateikt, ka "2009. gads piezvanīja – viņš grib savas džinsas atpakaļ".

Eilands ar šo piezīmi no Breidaka nopelnīja 50 eiro. Savukārt Samanta viņam veltīja neizpratnes pilnu skatienu. Vēlāk gan Ralfs tviterī ziņoja, ka nebūtu tā teicis, ja patiešām nebūtu to domājis.

Lindas Leen eksperimenti

Foto: Lauris Vīksne

Ar spilgtiem tēliem priecēja ne tikai konkursa dalībnieki, bet arī žūrijas pārstāvji, un šeit noteikti jāizceļ dziedātāja Linda Leen, kura otrajā pusfinālā pārsteidza ar neierastu stilu.

Populārā dziedātāja pārsteidza ar melnu parūku un tumšām saulesbrillēm, un tiklīdz TV ekrānos tika parādīta Linda, "Twitter" sāka burtiski vārīties. Ikviens, kuram nebija slinkums, sociālajos tīklos steidza izteikties par viņas vizuālo tēlu.

Daļa Lindu slavēja par drosmi un individualitāti, citi pauda neizpratni un mulsumu, bet netrūka arī tādu, kurus dziedātājas izskats pamudināja uz asprātīgiem jociņiem.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!