Foto: Picture Agency
Svētdienas, 19. februāra, vakarā Latvijas Televīzijas pirmajā kanālā norisinājās "Supernovas" pusfināls, kurā astoņi dalībnieki sacentās par četrām vietām finālā, un šajā tiešraidē tika atgādinātas arī iepriekš dzirdētās runas par balsojuma godīgumu mūzikas straumēšanas vietnē "Spotify".

Jau ziņots, ka "Supernova 2017" ir pirmā Eirovīzijas nacionālā atlase, kurā uzvarētāja noteikšanā tiek ņemti vērā arī reāli mūzikas patērēšanas dati – viena dziesmas klausīšanās reize "Spotify" ir līdzvērtīga vienai balsij. Jau pirms sacensības sākuma parādījās aizdomas, ka, iespējams, notikusi krāpšanās.

Dziedātājs The Ludvig, kurš 19. februārī notiekošajā "Supernovas" pusfinālā tika pasludināts par vienu no četriem finālistiem, no žūrijas saņēma tiešu norādi, ka viņš ir tas, kura dziesmas klausījumu skaits "Spotify" šķiet aizdomīgs. Sarunā ar "Delfi Izklaidi" dziedātājs norāda, ka viņam ar šīm aizdomām nav nekāda sakara.

"Teikšu godīgi – es par to neko nezinu. Tas ir vienīgais, ko varu pateikt. Viss, ko es daru, tas ir rakstu dziesmas un tās "palaižu"," strikts savā pārliecībā ir jaunais dziedātājs.

Viņš gan neslēpj, ka pats apzināti piepalīdz uzaudzēt dziesmas klausījumu skaitu, regulāri klausoties savu konkursa dziesmu "I'm In Love With You" tieši mūzikas straumēšanas vietnē "Spotify", tomēr par aizdomīgajiem klausījumiem ASV, ko viņam publiski pārmet, puisis neko nezina.

"Es domāju, ka tas ir loģiski, manuprāt, visi dalībnieki tā dara," paša dziesmas cītīgu klausīšanos komentē dziedātājs.

Atskatoties uz "Supernovas" pusfināla norisi un savas dziesmas novērtējumu, The Ludvig "Delfi Izklaidei" pauž, ka kopumā ar žūrijas vērtējumu jūtas apmierināts, taču ir bijušas dažas mazas detaļas, kurām viņš nepiekrīt, piemēram, tās pašas izteiktās aizdomas par manipulācijām ar "Spotify" klausījumiem.

Visvairāk viņš novērtējis, ka starp pašmāju žūrijas locekļiem šoreiz vērtēšanā piedalījās arī ārzemju eksperts Petri Manonens.

"Patīkami, ka viņam nebija emocionālu saistību ar kādu no dalībniekiem, viņš bija neitrāls un vērtēja gluži kā parasts klausītājs," atskatoties uz žūrijas vērtējumu pusfinālā, secina The Ludvig, kā arī atzīst, ka par iekļūšanu finālā jūtas "ļoti brīnišķīgi".

"Man to vēl vajag "apsmadzeņot", vēl īsti neticu, ka tas ir noticis. Cerība bija, taču par tik veiksmīgi rezultātu nebiju līdz galam pārliecināts. Šajā pusfinālā man bija ļoti spēcīgi konkurenti," spriež konkursa jaunākais dalībnieks.

"Supernovas" finālā, kurš notiks 26. februārī, par uzvaru un ceļazīmi uz starptautisko dziesmu konkursu "Eirovīzija" kopā ar The Ludvig sacentīsies vēl trīs finālā iekļuvušie mākslinieki – "Triana Park" ar dziesmu "Line", kas tika atzīta par pusfināla uzvarētāju, "My Radiant You" un Santa Daņeļeviča.

Līdz 23. februāra pulksten 23.59 savu favorītu iespējams atbalstīt arī "Delfi" simpātiju balsojumā, kurā cīņu turpina vairs tikai četri finālā iekļuvušie dalībnieki. Balsojuma uzvarētājs saņems 5000 eiro vērtu reklāmas kampaņu portālā "Delfi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!