Foto: Publicitātes foto

Rīt, 17. decembrī, savu pirmo oficiālo darba dienu mediju grupas "TV3 Group" rīta raidījumā "900 sekundes" aizvadīs tikai 14 gadus vecais laika ziņu moderators un laikapstākļu entuziasts Martins Bergšteins, kurš ar meteoroloģiju vēlas saistīt arī savu turpmāko karjeru. Lai arī savu TV debiju piedzīvoja jau pagājušajā nedēļā, sākot ar rītdienu viņš oficiāli pievienojas komandai, lai katru piektdienas rītu skatītājiem vēstītu aktuālāko laika prognozi dienai un gaidāmajām brīvdienām.

Martins šobrīd mācās Jelgavas Valsts ģimnāzijas 8. klasē. Interese par meteoroloģiju viņam radusies jau pirms aptuveni sešiem gadiem, kad puisis nofilmēja video ar negaisu, kas pašam ļoti iepaticies. Pēc šī video vēlējies turpināt iemūžināt laikapstākļus, kas noveda pie aktīvas sekošanas līdzi laikapstākļu prognozēm un dabas norišu novēršanas. Interesanti, ka "Twitter" vietnē viņa vēstījumus gaida jau vairāk nekā 3500 sekotāju.

Par pašiem labākajiem laikapstākļiem Martins uzskata tādus, kad gaisa temperatūra ir ap +25 grādiem un ārā ir daļēji saulains. Tieši vasara ir viņa mīļākais gadalaiks, kuru jaunietis izbauda visvairāk, jo, pirmkārt, tieši tad ir visdinamiskākie laikapstākļi (negaisi, vētras), kā arī vasaras brīvlaiks, kad dabas norišu vērošanai var veltīt krietni vairāk laika.

"Sajūtas par pievienošanos TV3 komandai ir vārdos neaprakstāmas. Man ir liels gods, ka tiku uzrunāts un ka mans darbs ir ticis augstu novērtēts," teic jaunais laika ziņu moderators.

"Liels prieks, ka mūsu "900 sekunžu" komandai ir pievienojies jaunais, talantīgais laika ziņu eksperts Martins, līdz ar to ienesot ne vien jaunas vēsmas, bet pat jaunu paaudzi TV raidījumos. Martina zināšanas un novērojumi noteikti palīdzēs mūsu skatītājiem labi sagatavoties piektdienai un brīvdienām, piemeklējot atbilstošāko apģērbu un plānojot nedēļas nogali," saka TV3 ziņu un informatīvo raidījumu attīstības vadītāja Elīna Jēkabsone.

Martins ir arī aktīvs video bloga un bloga satura veidotājs. Savos blogos viņš mēģina nodarboties ar negaisu un ekstrēmu laikapstākļu medīšanu. Sekot līdzi viņa gaitām var sociālo tīklu vietnes "YouTube" kanālā ar nosaukumu "Meteo Latvia", kā arī viņa paša mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!