Amerikāņu kino eksperti sastādījuši sarakstu ar pasaules kino vēsturē visļaunākajiem ļaundariem, kuru rīcība uz ekrāna visvairāk ir biedējusi skatītājus. Sastādot topu, ņemts vērā gan negatīvā varoņa vizuālais tēls, gan upuru skaits, gan arī citi būtiski faktori, turklāt tajā iekļauti varoņi ne tikai no tipiskām šausmu filmām.

Saraksta divdesmitajā vietā ierindots leģendārais franču noziedznieks Fantomass, kuru trīs filmās laikā no 1964. līdz 1966. gadam tēloja aktieris Žans Marē.

Tālāk seko ļaundari no tādām filmām kā Mūmija (1999), Mizerija (1990), Intervija ar vampīru (1994), Sātana advokāts (1997) un citām, bet ļaundaru pirmo desmitnieku atklāj Džeks Torenss, kuru Stenlija Kubrika filmā Mirdzums (1980) atveidoja Džeks Nikolsons.

Kā devītais ļaunākais minēts Džons Do (Kevins Speisijs filmā Septiņi; 1995), astotais - Svešais no filmas Svešie (1979), kuru formāli atveidoja Bolahi Badeho, septītais - Džeisons no šausmu filmu sāgas Piektdiena, trīspadsmitais.

Sestais ir Žans-Batists Grenuijs no filmas Parfīms (2006) pēc Patrika Zīskinda romāna, piektais - Džokers no filmas Tumšais bruņinieks (2008), kuru neilgi pirms nāve spēlēja Hīts Ledžers, bet ceturtais - Hannibals Lekters Entonija Hopkinsa atveidojumā filmā Jēru klusēšana (1991).

Trešajā vietā ir ebreju nīdējs Amons Gēts, ko 1993. gada Stīvena Spīlberga drāmā Šindlera saraksts atveidoja Ralfs Fainss, bet otrajā - Džonatans Krāmers jeb Zāģis no šausmu filmu sāgas Zāģis (2004 - 2010), kura tēlā iejutās aktieris Tobins Bells.

Savukārt par visļaunāko no ļaunākajiem neliešiem atzīts Fredijs Krīgers no šausmu filmu seriāla Šausmas Gobu ielā (1984 - 1994), kuru nemainīgi tēlojis amerikāņu aktieris Roberts Englunds.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!