Foto: Vida Press
Ikoniskās multfilmas "Simpsoni" cienītāji gadiem ilgi lauzījuši galvu, cik gan veci ir Simpsonu ģimenītes locekļi. Kāda pavisam agrīna multfilmas epizode šo noslēpumu atklājusi.

"Simpsoni" ("The Simpsons") šobrīd noslēdz savu 31. sezonu "Fox" kanālā, un zināms, ka sekos arī nākamā sezona.

Leģendārā multfilma ir viena no visilgāk dzīvojošajiem projektiem animācijas filmu vēsturē. Seriāls dienasgaismu piedzīvoja tālajā 1989. gadā, līdz šim bijušas 683 sērijas.

Vienlaikus Simpsonu ģimenīti laika rits neskar nekādi – gan Homērs, gan Mārdža joprojām izskatās apmēram 33 gadus veci. Taču acīgākie multfilmas fani nu ir atklājuši, cik patiesībā gadu ir Homēram, vēsta "The Daily Mail".

Izrādījies, ka vienā no ļoti senām multenes epizodēm parādījusies Homēra Simpsona autovadītāja apliecība. Tajā rakstīts, ka šoferis dzimis 1956. gada 12. maijā.

Līdz ar to šogad 12. maijā Homērs faktiski svin savu 64. dzimšanas dienu, multfilmā gan izskatoties tāds pats kā 1989. gadā.
Foto: Privātais arhīvs

Simpsonu ģimenītes eksperti lēš, ka arī Homēra sieva Mārdža varētu būt 64 gadus veca. Mārdžas vecums seriālā nekad nav ticis atklāts vai pieminēts.

Savukārt Bārts Simpsons pēc mūsu laika skaitīšanas sistēmas ir 41 gadu vecs, jo 1989. gadā viņš seriālā parādījās kā desmitgadīgs. Bet Līzai Simpsonei būtu 39 gadi.

Animācijas seriāls "Simpsoni" laika gaitā kļuvis slavens arī ar neizskaidrojamu notikumu pareģošanas aspektu. Jau pēc 2001. gada 11. septembra teroraktiem atklājās, ka tie jau bijuši seriāla sižetā, savukārt 2000. gada epizodē tikai pareģota Donalda Trampa kļūšana par ASV prezidentu.

Homērs Simpsons ir pasaulslavenā animācijas seriāla centrālais tēls, ko radījis amerikānis Mets Greinings.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!