Foto: Publicitātes foto

Latvijas, iespējams, slavenākā modes blogere, grāmatžurnāla Benji Knewman autore un modīgās jaunatnes iedvesmotāja Agnese Kleina (attēlā pa labi) no 7. janvāra rosīsies arī televīzijā. Iedvesmojošā meitene kopā ar žurnālistu Dīvu Reiznieku (attēlā pa kreisi) vadīs raidījumu Uzvelc tautastērpu!.

Raidījuma laikā Kleina un Reiznieks katrs soli pa solim veidos savu ideālo tautastērpu, lai svinīgi to uzvilktu uz 2018. gada Dziesmu un deju svētkiem. Abi mēģinās miksēt tradicionālo ar aktuālo.

Dīvs Reiznieks tautastērpā esot ģērbts, kopš viņš sevi atceras, savukārt Agnese Kleina ir viena no retajām, kura ikdienā uzdrīkstas valkāt ekstravagantos Brigitas Strodas kroņus, kuru radīšanai iedvesma rasta tradicionālajās latviešu galvasrotās.

Vadoties pēc savām saknēm, Agnese izvēlējusies darināt Nīcas tautastērpu, bet Dīvs veidos Ziemeļlatgales tērpu.

"Mēs noteikti nemēģināsim pateikt, kā ir jāģērbjas šodien, nākamajos Jāņos vai uz Latvijas simtgadi. Mēs dosim iedvesmu izvēlēties: iespējams ģērbties tieši tā, kā ir norādīts grāmatā, iespējams veidot mūsdienīgas atsauces uz tautastērpu, bet var ģērbties arī pilnīgi "kreizī"," uzsver Reiznieks.

"Mani interesē, cik ļoti mūsu robežmeklējumi starp pagātni, tagadni un mazliet arī nākotni ietekmēs cilvēkus, kuri līdz šim par to nebija domājuši. Iespējams, kāds sadusmosies, apvainosies, saskums, bet varbūt kaut kur pakausī nolems - hmm, bet es nekad nebiju iedomājies, ka var arī tā! Lai kas arī tas nebūtu," piebilst Kleina.

Raidījums no 7. janvāra būs baudāms LTV1 ēterā ceturtdienu vakaros pulksten 19:30.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!