Foto: Privātais arhīvs
Ne mazums latviešu ir devušies uz tālām zemēm, lai izmēģinātus savus spēkus tik kārdinošajā šovbiznesā, tomēr izveidot patiesi veiksmīgu karjeru izdevies vien retajam.

Šo veiksminieku skaitā ir latviešu izcelsmes aktrise Aija Tērauda (attēlā), kura par savām mājām jau ilgus gadus sauc Ameriku un var lepoties ar lomām arī tādās pazīstamās filmās kā P.S. Es tevi mīlu, Amerikāņu gangsteri, Izstarot gaismu un Zirnekļcilvēks 3.

Kā sarunā ar DELFI Izklaide atklāj Tērauda, panākumu pamatā ir spēja nepadoties neskaitāmu neveiksmju un atteikumu priekšā un skaidra savu prasmju un talantu apzināšanās.

"Lai gūtu panākumus Amerikas šovbiznesā - gan mūzikas industrijā, gan Holivudā - cilvēkam ir jābūt teicamām angļu valodas zināšanām, gatavam produktam, ko rādīt producentiem, aģentiem un menedžeriem, un izpratnei par to, kā šo produktu demonstrēt.

Ja cilvēks sevi vēlas pieteikt mūzikas biznesā, šis produkts jeb talanta pieteikums būs konkrēts mūzikas stils, kas tiek pārstāvēts, un ierakstītie albumi un videoklipi, ja tādi, protams, ir.

Savukārt topošajam aktierim nepieciešama kvalitatīva un atbilstoša izglītība, konkrēts tipāžs, ko viņš var pārstāvēt, un video ieraksti, kuros apkopoti viņa darbi. Tās var būt minūtes no televīzijas šoviem, epizodes no filmām vai īsfilmām un jebkādi citi video materiāli, kas atspoguļo cilvēka spējas.

Tas viss kopumā veido labu rezumē, ko piedāvāt producentiem un aģentiem, kas jau ir pirmais solis savas karjeras uzsākšanā," skaidro aktrise.

"Tāpat pirms došanās uz Ameriku jau laikus jāizvēlas pilsēta, kurā uzsākt savu karjeru. Ir jāatrod dzīvesvieta, kā arī burtiski jāizstudē saraksts ar visiem iespējamajiem aģentiem un producentiem, ar kuriem iespējama sadarbība, noskaidrojot, vai viņi meklē tāda tipāža cilvēku, kāds esi tu, vai ko konkrētu.

Kad tas izdarīts, sākas materiālu sūtīšana, ko var darīt gan ar pasta, gan interneta starpniecību, un sazvanīšanās, lai noskaidrotu iespējamos tikšanās laikus, ja aģenti ir ieinteresēti," stāsta Tērauda.

"Tāpat jāņem vērā, ka visi jaunie aktieri un mūziķi Losandželosā strādā darbos, kas nav saistīti ar to mērķi. Tādēļ ir jābūt gatavam smagi strādāt, lai nopelnītu naudu izdzīvošanai, kā arī nezaudēt ticību, ka mērķi, kas ļaus strādāt savu sapņu darbu, agri vai vēlu tiks sasniegti.

Savukārt, ja ar finansēm nav problēmu, tad jānoproducē sava filma vai video, kas parādīs cilvēka talantu. Tāpat nauda būtiski atvieglos arī dzīvesvietas atrašanas jautājumu," spriež aktrise.

"Lai konkurētu ar neskaitāmajiem talantīgajiem iespēju meklētājiem, cilvēkam jāpiemīt milzu neatlaidībai.

Amerikas šovbiznesa industrija ir kā milzīgs supermārkets, kurā ir daudz un dažādu lietu, ko izvēlēties, un katrai no tām ir savs pircējs. Ar šādu bezpersonisku attieksmi jāuztver arī kaut tūkstošais atteikums, jo kāds, iespējams, meklē tieši tevi," iesaka Tērauda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!