Foto: kadri no video

Skatītāju simpātijas jau paguvis iemantot pašmāju televīzijas šovs "Patiesības spogulis", kurā ik nedēļu iespējams ielūkoties kāda pāra stāstā. Pirmdienas, 20. marta, vakarā skatītāji tika iepazīstināti ar Līgu un Normundu.

38 gadus vecās Līgas un 43 gadus vecā Normunda attiecības sākušās ļoti strauji. Abi iepazinušies internetā un nolēmuši – ja izdosies satikties, tad paliks kopā uz mūžu. Normunds nav vilcinājies un uz pirmo tikšanos pie Ķekavā dzīvojošās izredzētās no Liepājas ieradies ar visiem koferiem.

Abi uzsākuši kopdzīvi, bet tad laimi aizēnojusi Normunda atkarība – viņš mīlējis iedzert, un Līgai tas nav bijis pieņemami. Viņa draugu ik pa brīdim sūtījusi prom, vīrietis nožēlas pilns atgriezies, un šis riņķa dancis turpinājies, līdz Līga palika stāvoklī un Normunds nolēma kodēties pret alkoholu.

Tad dzīve sakārtojusies, un pāris sācis kaldināt precību plānus. Tiesa, pirms patiesi uz mūžu vienot savu dzīvi ar Normundu, Līga attiecības vēlējusies pārbaudīt, un te talkā nācis "Patiesības spogulis".

Kā Līga stāstīja raidījumā, viņu vēl aizvien māc bažas, vai mīļotais vīrietis atkal nekāps uz senā kārdinājuma takas un neatsāks dzeršanu. Lai gan viņa uzsvēra, ka ģimenes – Līgas, abu kopīgās meitiņas un Līgas dēla no iepriekšējām attiecībām – dēļ Normunds ir gatavs uz visu, viņa tomēr nespēj pilnībā uzticēties partnerim.

Foto: Kadrs no video
Pašas Līgas labsajūtu aizēno pamatīgs liekais svars, kas mazinājis arī sievietes pašnovērtējumu – šova laikā vairākkārt izskanēja, ka gan Normunds, gan pati Līga apšauba, vai sievietei savos gados un fiziskajā formā izdotos atrast citu mīļoto.

Sarunās ar ģimenes psihoterapeiti Ainu Poišu iezīmējās vēl kāda problēma – Līga ir pārāk valdonīga un vēlas kontrolēt dzīvesbiedru. "Tevis ir pārāk daudz – gan fiziski, gan emocionāli," tiešu valodu runāja Poiša.

"Vitalitātes akadēmijā" pāris pirmajās dienās rosījās kopā, bet drīz vien Normunds fiziskās aktivitātes iemainīja pret dirnēšanu pie televizora. Viņam gan bija attaisnojums – vīrietim nebija jāsamazina svars, un tāpēc nūjošana, peldes baseinā un citas nodarbes viņš uzskatīja par nevajadzīgām.

Nepagāja ilgs laiks, kad nepārtraukta izsalkuma sajūtas mocītajai Līgai mērs bija pilns – viņa ne tikai bija spiesta vienatnē nūjot, bet arī tad, kad vēlējās ar mīļoto parunāties, saņēma atteikumu. Sieviete sadusmojās un ierasti raidīja dzīvesbiedru prom, bet Normunds nevilcinājās – viņš atgriezās mājās pie mazās meitiņas.

Tiesa, abi ilgi viens bez otra nevarēja izturēt, un jau pavisam drīz Normunds atgriezās pie tievējošās mīļotās. Atšķirtības laikā Līga arī bija sapratusi, ka attiecības nevar veidot ar saukli "skaldi un valdi", tāpēc solījās kļūt pielaidīgāka.

Pēc trīs nedēļu ilgās prombūtnes abi atgriezās mājās pie mazulītes, bet drīz vien jau Līga ar meitu kopīgo dzīvesvietu pameta – pārim bija dota nedēļa, lai, dzīvojot šķirti, izlemtu, vai attiecības turpināt.

Beigu beigās likteņa gana pārbaudītie mīlnieki stāvēja pie patiesības spoguļa, un, kad aizsegs krita, abi ļāvās maiguma izpausmēm, apliecinot, ka ir gatavi turpināt attiecības un pat īstenot sapni par kāzām.
Foto: Kadrs no video
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!