Foto: Vida Press

Sestdien, 23. maijā, ar Zviedrijas uzvaru noslēdzās 60. starptautiskais dziesmu konkurss Eirovīzija, kurā Latvijas pārstāve Aminata Savadogo ierindojās augstajā 6. vietā, bet tagad tapis zināms - pusfinālā viņa bijusi vēl labāk novērtēta.

Īsi pēc konkursa izskaņas publiskoti abu pusfinālu balsojumu rezultāti, kas liecina - otrajā pusfinālā pirmajā vietā ar 217 punktiem ierindojies Zviedrijas pārstāvis, bet Aminata ar 155 punktiem ieņēmusi otro vietu, aiz sevis atstājot Izraēlas pārstāvi ar 151 punktu.

Visaugstāk otrajā pusfinālā Latvijas pārstāves sniegumu novērtēja Īrija un Lietuva, bet bez punktiem Aminatu no visiem pusfināla balsotājiem atstāja tikai Melnkalne.

Atgādinām, ka finālā Aminatai punktus piešķīra 35 no 39 valstīm, un kopā Latvijas pārstāve saņēma 186 punktus (ar punktu sadalījumu piedāvājam iepazīties infografikā zemāk).

Latvijas augstāko punktu sadalījums bija šāds: astoņi punkti tika Itālijai, 10 punkti - Krievijai, 12 punkti - Zviedrijai. Lietuvai, kura Latvijas skatītāju simpātijas iemantoja pēc tam, kad tapa zināms, ka viņi Krieviju atstājuš bez punktiem, mēs iedevām septiņus punktus, bet igauņiem - sešus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!