Foto: DELFI

Kopā ar māsu mācoties par režisori, populārā dueta Dvīnes dziedātāja Ana Drozdoviča (attēlā abas ar māsu Katrīni) sākusi vēl nopietnāk interesēties par labu kino un pat izveidojusi blogu, kurā analizē interesantāko uz lielā ekrāna redzēto. Ana atklāj tās piecas filmas, kas viņas sirdi aizķērušas visvairāk.

Par divām no visu laiku labākajām filmām dziedātāja un topošā režisore uzskata Tima Bērtona 1990. gadā uzņemto Edvards Šķērrocis un 2005. gada tā paša režisora veikumu Čārlijs un šokolādes fabrika.

"Tā kā mans mīļākais režisors ir Tims Bērtons, nevarēju izšķirties, kura no šīm filmām man tomēr patīk labāk, jo abas ir vienādi lieliskas. Varbūt tādēļ, ka pēc rakstura esmu ļoti dzīvespriecīgs cilvēks, Bērtona rokrakstā mani piesaista tas, ka drūmus un dziļus stāstus viņš spēj pasniegt ļoti pozitīvi.

Šajās filmās ir uzburta cita realitāte, katrs personāžs ir unikāls un atmiņā paliekošs, filmas ir kā vizualizētas pasakas. Arī komponista Denija Elfmana, ar kuru lielākoties sadarbojas Bērtons, mūzika ir ģeniāla," sarunā ar DELFI Izklaide jūsmo Ana.

Viņa smejas, ka par šī režisora darbiem varot runāt ļoti ilgi, un atklāj, ka filmu Čārlijs un šokolādes fabrika abas ar māsu kinoteātrī noskatījušās veselas trīs reizes. Par savu reizē mīļāko kino triloģiju un mīļāko grāmatu Ana sauc Gredzenu pavēlnieku.

"Esmu no tiem cilvēkiem, kuri aizraujas ar šāda žanra fantastiku un tādām datorspēlēm kā Heroes. Tāpēc tik episks stāsts, pasaka ar viduslaiku tematiku un burvestībām, ir viens no maniem mīļākajiem darbiem. Pat nevarēšu pateikt, cik reizes esmu redzējusi visas šīs filmas - ļoti daudz, bet grāmatas gan esmu lasījusi pa trim reizēm katru," rēķina kinofilmu mīļotāja.

Kā vēl vienu no filmām, kas obligāti jāredz, Ana nosauc populārā spāņu režisora Pedro Almodovara 2004. gada filmu Sliktā audzināšana (La mala educacion). Šo filmu Ana baudījusi oriģinālvalodā, lai uzlabotu savas spāņu valodas prasmes.

"Ļoti spēcīga psiholoģiskā filma ar sagrozītu sižetu. Pedro Almodovars ir ģēnijs. Viņa filmas ir tik... Pat var pateikt slimas, bet tik košas un krāsainas," par spāņu talantu jūsmo Ana, atklājot, ka pēc Sliktās audzināšanas noskatīšanās Gabriels Garsija Bernāls kļuvis par vienu no viņas mīļākajiem aktieriem.

Ceturtajā vietā savā kinofilmu topā topošā režisore ierindo 2006. gada pasaku filmu Pāna labirints. "Šī filma ir skumja un cietsirdīga pasaka, kas pēc noskatīšanās atstāja uz mani milzīgu iespaidu. Tā lika aizdomāties par sapņiem, par to, cik svarīgi ir sapņot. Ļoti skaisti kadri, lieliska galvenās lomas atveidotāja un burvīgs muzikālais noformējums," Pāna labirintu iesaka Ana.

Kā pēdējo savā labāko filmu topa pieciniekā viņa ierindo 2002. gadā uzņemto drāmu Baltais oleandrs. "Šo filmu agrāk ļoti bieži rādīja pa televīziju, un protams, bērnībā man par to nebija nekādas intereses.

Bet nesen, noskatoties filmu vēlreiz, ieraudzīju to kā no jauna. Pat nezinu, kā kodolīgi izteikties par šo filmu, bet tā liek aizdomāties uzreiz par daudzām ļoti svarīgām problēmām. Tāpēc iesaku visiem," drāmu vērtē dziedātāja.

Plašāku dažādu kinofilmu analīzi un populārās dziedātājas pārspriedumus par dažādiem ekrāna stāstiem var lasīt viņas blogā, kas veltīts tieši kinofilmu tematikai un kurā ikviens atradīs kādu intriģējošu aprakstu vai varēs novērtēt Anas skatījumu uz savām iecienītajām filmām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!