Foto: F64

Aizvadītajā gadā uz ekrāniem nonāca pašmāju filma Sapņu komanda 1935, kura vēl arvien ar labiem panākumiem tiek rādīta Latvijas kinoteātros, bet DELFI Izklaidei viens no filmas veidotājiem – uzņēmējs un producents Andrejs Ēķis (attēlā) – atklāja piecas savas mīļākās filmas.

Labāko filmu topa piecinieku Ēķis iesāk ar 1978. gada zviedru filmu Pikaso piedzīvojumi, kuras režisors ir Tage Danielsons. "Ārkārtīgi interesantā veidā izstāstīts stāsts par Pikaso dzīvi. Zviedru kino šedevrs. Iesaku visiem, kam patīk paskatīties uz lietām no citas puses," filmu komentē Ēķis.

Vēl Ēķim patīk visas filmas no aģenta 007 Džeimsa Bonda filmu franšīzes. "Pasaka pieaugušajiem. Var nedomāt un pasapņot, paceļot skaistu sieviešu kompānijā, dzerot vodku martini un vērojot, kā Džeimss kārtējo reizi glābj civilizāciju," slavē Ēķis.

Starp labākajām filmām ir arī Un kuģis peld (1983). "Režisora Federiko Fellini meistardarbs. Īsts autorkino. Nino Rotas mūzikas. Ļoti aizrauj domāšanas veids un neatkārtojamība, detaļas aktieru raksturos," iesaka Ēķis.

"Emocionāls piepildījums, mūzika, līdzpārdzīvojums, labestība" - šādus vārdus Ēķis velta Roberta Vaiza 1965. gadā uzņemtajai filmai Mūzikas skaņas, kas vēl joprojām, iespējams, ir visu laiku labākais mūzikls kino vēsturē.

Ēķa labāko filmu pieciniekā ir iekļuvusi arī Kventina Tarantino filma Lubene (1994). "Nevis kas notiek, bet - kā notiek! Stils!" lakoniski komentē producents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!